Zapište si tento recept na linecké cukroví, které nesmí u vás na Vánoce nesmí chybět

Ingredience:

  • 250 g másla
  • 2 ks žloutku
  • 120 g cukru moučky
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 350 g hladké mouky
  • nastrouhaná kůra z citronu
  • špetka soli
shutterstock.com

Postup:

  1. Příprava těsta: Smíchejte suroviny na těsto, aby se rychle spojily. Poté vytvořené těsto dejte odležet do ledničky.
  2. Zpracování těsta: Po odpočinku těsta v lednici ho vyndejte a vyválejte. Vykrajujte váš oblíbený tvar.
  3. Pečení: Troubu předehřejte na 180 stupňů. Rozložené kousky těsta pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů jen pár minut. Jakmile začne kraj zlátnout, tak je potřeba cukroví vyndat
  4. Finální úprava: Po upečení je možné kousky těsta slepit pomocí libovolné marmelády, která se vám líbí. Stačí aplikovat marmeládu na kousky a spojit je podle vaší chuti. Pak už jen posypat moučkovým cukrem.
Reklama