Objevte tajemství přípravy dokonale křupavých bramborových tyčinek s tímto podrobným návodem na recept. Článek vás provede krok za krokem, jak připravit chutné a křehké bramborové pochoutky. Od loupaní brambor po tvarování, smíchání s čerstvou petrželkou a mozzarellou, až po dokonalé smažení v horkém oleji. Užijte si jedinečnou chuť těchto domácích bramborových tyčinek a staňte se mistrem kuchyně!
Ingredience
- 3 brambory
- sůl
- petržel
- 3,5 unce sýra mozzarella
- 1 lžička sušeného česneku
- práškový pepř
- 5 lžic bramborového škrobu
- slunečnicový olej
Krok 1
3 brambory oloupeme a namočíme v míse do studené vody. Tím se odstraní část škrobu a budou křupavější.
Krok 2
Brambory vyjměte z mísy a nakrájejte je na velké kousky. Vložte je do hrnce a zalijte vodou. Přidejte trochu soli a nechte je vařit 15 minut nebo do změknutí. Jakmile jsou hotové, sceďte je.
Krok 3
Brambory rozmačkejte vidličkou a poté je pomocí lžíce nebo špachtle protlačte přes sítko.
Krok 4
Čerstvou petrželku nasekáme nadrobno a nastrouháme sýr mozzarella. Přidejte je k bramborové kaši, poté dochuťte 1 lžičkou sušeného česneku a práškovým pepřem. Upravte pikantnost podle svých preferencí. Smíchejte je dohromady pomocí lžíce, dokud se dobře nespojí.
Krok 5
Do směsi přidejte 5 lžic bramborového škrobu. Míchejte, dokud se dobře nezapracuje. Pro správné promíchání bramborové kaše můžete použít ruce.
Krok 6
Posypte svůj pracovní prostor moukou. Směs rozdělte na 2 části. Získejte 1 díl a vyrovnejte pomocí válečku. Navrch nasypte další mouku a ořízněte okraje těsta (přidejte je ke zbylé bramborové kaši). Dále těsto nakrájejte na tenké plátky a poté přendejte na talíř. To samé udělejte se zbývající bramborovou kaší.