Světová zdravotnická organizace nedávno ukázala některé šokující statistiky o cukrovce! 374 milionů lidí na celém světě má cukrovku. V Americe je téměř 10 % populace diabetická. Ve Velké Británii je to asi 5 %. Tyto statistiky nezahrnují populaci, která je pre-diabetická nebo si neuvědomuje, že má cukrovku.
Snížení hladiny cukru v krvi je nezbytné pro snížení rizika srdečních onemocnění nebo některých dalších zdravotních komplikací. Je zřejmé, že cukrovka je onemocnění, které má za následek vysokou koncentraci cukru v krvi, a tak by snížení množství cukru v krvi bylo prospěšné pro každého, kdo má cukrovku.
[hana-code-insert name=’google‘ /]Zvýšená hladina cukru v krvi je však pouze příznakem, nikoli příčinou onemocnění. Skutečné problémy jsou chronické záněty a zvýšená hladina inzulínu ze stravy bohaté na rafinované uhlohydráty a sedavý životní styl. Dobrou zprávou je, že 93 % cukrovek je z velké části předcházeno zavedením některých zdravých návyků ve Vašem životním stylu, jako je správná strava a cvičení.
Většina léků snižuje hladinu cukru v krvi zvýšením inzulínu. To vše vede k vícero srdečním onemocněním a dalším diabetickým pacientům. Navzdory důkazům, že některé změny v životním stylu fungují lépe než léky, se i nadále platí za tento druh péče miliardy dolarů ročně. Existuje však způsob, jak snížit množství léků, a dokonce je i přestat užívat úplně.
Následující receptura by Vám měla pomoci zvrátit cukrovku typu 2!
Hroznovo-pomerančový džus
Co budete potřebovat?
- 1 šálek čerstvé šťávy z červených hroznů
- 2 pomeranče
- 1 jablko
- 1/2 šálku vody
- 3 lžičky stevia sladidla
Jak na to?
Umyjte si přísady a v mixéru smíchejte hroznový džus, pomeranče, jablko, stévii a vodu.
Šťáva je bohatá na vlákninu. Vláknina pomáhá cukru se ze šťávy absorbovat pomaleji, a tak nedochází k výraznému zvýšení hladiny cukru v krvi. Je také bohatá na vitamíny, minerály a antioxidanty a má silné protizánětlivé účinky.
[hana-code-insert name=’google‘ /]Fazolovo-kapustová šťáva
Co budete potřebovat?
- 10-12 růžičkových kapustiček
- 2 šálky zelených fazolek
- 1 okurku (volitelně)
- 1 citron
Jak na to?
Umyjte všechny přísady a oloupejte si citrón. Všechny přísady si odšťavněte.
Zelené fazolky a růžičková kapusta jsou bohaté na minerály, vitamín B6 a inzulín.
Rajčatovo-petrželová šťáva
Co budete potřebovat?
- polníček
- 1 šálek petrželky
- 2 rajčata
- 1 jablko
Jak na to?
Umyjte si všechny přísady a nakrájejte si jablko na menší kousky. Všechny ingredience následně odšťavněte.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Tento recept je skvělý pro prevenci srdečních onemocnění a mrtvice. Ve výzkumu bylo prokázáno, že denní konzumace jablka pomáhá výrazně snížit hladinu cholesterolu a záněty v cévách. Rajčata obsahují lykopen, a mohou tak snížit špatný cholesterol (LDL cholesterol) až o 10 %. Petržel je bohatá na beta-karoten a další antioxidanty. Snižuje také riziko onemocnění srdce a dalších vážných zdravotních stavů, jako je rakovina.