Gurmánský recept, který je zcela jednoduchý? Ano, prosím! Tento recept Vás možná zaujme natolik, že ho ještě dnes večer budete dělat na večeři. Je to jeden z nejjednodušších a nejrychlejších způsobů, jak připravit skvělá a chutná kuřecí prsa. Kouzlo spočívá v tom, že do něj uděláte menší zářezy, do kterých pak dáte samé dobré věci.
[hana-code-insert name=’google‘ /]
Co budete potřebovat
- kuřecí prsa
- špenát
- olivový olej
- sýr ricotta nebo kozí sýr
- sýr na posypání
- sůl
- koření
Tento recept se nazývá tzv. „Hasselback“ kuřecí prsa. Technika přípravy pochází původně ze Švédska, z restaurace Hasselbacken. Kuchař tehdy udělal malé zářezy do brambor a naplnil je slaninou a sýrem. Později se takto plnily batatas, čili sladké brambory, a i jablka. Dnes Vám přinášíme tento skvělý recept, kdy budeme naplňovat kuřecí prsa.
Jak na to?
Kuřecí prsa necháme v celku a dobře je omyjeme ve studené vodě. Pak je osušíme pomocí papírových kapesníků a uděláme malé zářezy, které jsou přibližně centimetr hluboké a centimetr od sebe. Dejte si pozor, abyste kuřecí prsa nerozřezali úplně. Následně už jen opepříme a osolíme. Můžete přidat i čerstvé bylinky nebo sladkou mletou papriku.


[hana-code-insert name=’Dole‘ /]
Na vrch můžete kuřecí prsa posypat jakýmkoli sýrem, který doma máte. Chybu však neuděláte pokud zvolíte sýr čedar nebo mozzarellu.


Náplně
- pečené červené paprika a sýr feta
- jablko, šunka a sýr čedar
- slaninka a modrý sýr (například niva)
- divoká rýže a žampiony
- slaninka, bylinky, česnek a šťáva z citronu



