Vědecky prokázáno: Váš měsíc narození ovlivňuje Vaše zdraví a charakter!

Moderní věda ukázala, že planety nemají žádný vliv na naše životy. Některé nedávné studie však ukazují, že období, ve kterém jsme se narodili, ovlivňuje náš život a zdraví.
Jak ovlivňuje náš život období, ve kterém jsme se narodili? Jakým věcem mají lidé, kteří se narodili na podzim, v létě, na jaře, nebo v zimě, věnovat největší pozornost? To jsou otázky, které se zde pokusíme zodpovědět!

[hana-code-insert name=’google‘ /]Během roku získáváte různé množství slunečního světla. Vědci z Budapešti si myslí, že právě nedostatek slunečního světla může mít vliv na vývoj dítěte v matčině lůně.

Překvapivě, měsíc narození ovlivňuje hladinu dopaminu a serotoninu – tedy štěstí a dobrých náladových hormonů.

Čtěte také: 10 tipů pro rodiče, jak mít doma vychovaného a vzorného andílka!

Společně s tím vědci na univerzitě v Alicante ve Španělsku definovali spojení mezi měsícem narození člověka a dispozicí k 27 chronickým chorobám a onemocněním.

LEDEN

Ti, kteří se narodili v zimě, jsou méně chudí a choleričtí než ti, kteří se narodili v jiných ročních obdobích. V tomto ročním období však nebudete mít moc slunce. To je důvod, proč ti, kteří se narodili v zimě, jsou ochotni potlačit náladu a depresi.

Těm, kteří mají v lednu své narozeniny, se často vyskytují žaludeční vředy, zácpa, bolest v bedrech (muži), srdeční záchvaty, migréna a menopauza (ženy).

Muži, kteří se narodili v lednu, trpí problémy se štítnou žlázou třikrát méně často než ti, kteří se narodili v září.

ÚNOR

Ti, kteří mají své narozeniny v únoru, by si měli být vědomi problémů štítné žlázy, osteoartrózy, onemocnění srdce (muži) a trombózy (ženy).

BŘEZEN

Všichni lidé, kteří se narodili na jaře, jsou vystaveni hyperthymii: jsou vždy v dobré náladě. Ti, kteří mají v březnu, dubnu a květnu své narozeniny, se častěji stávají veselými optimisty.

Muži, kteří se narodili v březnu, mohou mít astma, katarakt a srdeční problémy.

Ženy by si měly být vědomy revmatismu, zácpy a artritidy.

DUBEN

Muži, kteří se narodili v dubnu, jsou vystaveni osteoporóze, problémům se štítnou žlázou a astmatem.

Ženy narozené v dubnu by si měly být vědomy bronchitidy, nádorů a osteoporózy.

[hana-code-insert name=’google‘ /]KVĚTEN

Ti muži, kteří se narodili v květnu, mohou být vystaveni astmatu, depresi a cukrovce.

Ženy mají zpravidla osteoporózu, zácpu a chronické alergie.

Současně je u mužů narozených v květnu pravděpodobné, že budou vystaveni depresi, stejně jako ti, kteří se narodili v prosinci.

ČERVEN

Lidé narozeni v létě vidí tento svět pozitivně. Přesto jsou vystaveni cyklothymii: častým výkyvům nálad. V některých vzácných případech může cyklotymie postupovat do psychické poruchy, jako je bipolární porucha nebo maniakální depresivní psychóza. „Houpající se efekt“ je u těchto lidí velmi zřejmý ve srovnání s narozenými v zimních měsících.

Muži narození v červnu jsou vystaveni kataraktu, chronické bronchitidě a srdečním onemocněním. Ženy pravděpodobně trpí revmatismem, močovou inkontinencí a artritidou.

U mužů narozených v prvním letním měsíci je o 34 % méně pravděpodobné, že budou trpět depresí a o 22 % méně pravděpodobně, že budou trpět bolestí zad. Současně je u žen, které se narodily v červnu, o 35 % méně pravděpodobné, že budou mít problémy s menopauzou a o 33 % méně pravděpodobně, že budou trpět migrénami.

ČERVENEC

Lidé, kteří se narodili v červenci, mohou mít astma, artritidu, nádory a chronickou bolest krku.

SRPEN

Lidé, kteří se narodili v srpnu, jsou vystaveni následujícím chorobám: muži mohou mít osteoporózu, astma a problémy se štítnou žlázou.

Ženy mohou mít revmatismus, artritidu a trombózu.

[hana-code-insert name=’google‘ /]ZÁŘÍ

Lidé, kteří se narodili na podzim, jsou pravděpodobně krátkozrací. Dobrou zprávou je, že lidé, kteří se narodili v září, říjnu a listopadu, nejsou v důsledku mnoha slunečních paprsků vystaveni depresi nebo bipolární nemoci.

Každý, kdo se narodil v září, může trpět problémy s osteoporózou a štítnou žlázou. Muži mohou trpět astmatem a ženy mohou trpět nádory.

Dobrou zprávou je, že každý, kdo se narodil v září, má menší pravděpodobnost, že bude trpět jakýmkoli chronickým onemocněním.

ŘÍJEN

Muži, kteří se narodili v říjnu, mají problémy se štítnou žlázou a migrénami.

Ženy jsou vystaveny anémii a vysoké hladině cholesterolu. Osteoporóza je pravděpodobná u mužů i u žen.

LISTOPAD

Muži narozeni v listopadu mají pravděpodobné chronické kožní onemocnění a problémy se srdcem nebo štítnou žlázou.

Ženy narozené v listopadu mohou trpět infarktem, zácpou nebo křečovými žilami. Navíc, ženy narozené v listopadu nemívají problémy s menopauzou.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]PROSINEC

Muži, kteří se narodili v posledním měsíci roku, mají větší pravděpodobnost kataraktu, depresí a srdečních problémů.

Ženy mají větší pravděpodobnost astmatu, trombózy a chronické bronchitidy.