16 varovných znaků přetížené jater toxiny. Možná i kvůli ním přibíráte

16 varovných znaků přetížené jater toxiny. Možná i kvůli ním přibíráte

Játra je jedním z nejdůležitějších orgánů v lidském těle. Odpovídá za množství důležitých procesů, nebo jinými slovy, je filtrem, přes který se zachycuje veškerý toxický materiál v těle. Stejně má i další důležité funkce.

Ve skutečnosti je však jejich mnohem víc, než byste si mysleli. Játra má více, než 400 funkci, počínaje trávením tuků a skladováním vitamínů a minerálů pocházejících ze zkonzumovaného jídla. Když vezmeme v úvahu tyto funkce, není překvapením to, že většina expertů játra považuje opravdu za jeden z nejdůležitějších orgánů v těle. Důležité je však ji zbytečně nepřetěžovat, protože to může mít za následek vážné komplikace, které v některých případech mohou být dokonce fatální.

Jak si játra poradí s toxickými látkami?

V první fázi detoxikace, která nastává v játrech, se využívají enzymy, které rozkládají toxiny na méně škodlivé sloučeniny. V druhé fázi dochází k navázání těchto toxinů k dalším molekulám, které zvyšují jejich rozpustnost ve vodě. To má za následek to, že se snadněji vylučují z těla.

Snaha ochránit játra se vyplatí každému:

Kromě toho, že někteří lidé se opravdu snaží o zdravý životní styl, i tak se vystavují toxinům z prostředí. Proto je důležité se v každém případě věnovat detoxikaci, abychom si ochránili játra a tím i celé tělo.

Máte zpomalený játra?

Ti lidé, kteří mají zpomalený funkci jater by se měli vyvarovat její zbytečnému přetěžování. Přebytečné toxiny, které játra nedokáže zpracovat, se ukládají v těle ve formě tukové tkáně.

Jakmile se toxiny dostanou do organismu, zůstanou tam, dokud se nezlepší funkce jater. Teprve pak se s nimi dokáže vypořádat. Na vlastním organismu můžete pozorovat několik příznaků toho, že játra nefunguje správně a její činnost je zpomalena. Bez ohledu na jejich závažnost je důležité podniknout určité kroky abychom obnovili správnou funkci jater a eliminovali toxiny hromadící se v našem těle.

Jaké jsou tedy nejčastější příznaky zpomalené jater? Jsou to únava, negativní emoce, soustavná bolest hlavy, letargie, nadměrné pocení, bolesti kloubů či svalů, potíže s trávením tuků, alergie, úzkost, deprese, zápach z úst, citlivost na chemikálie, náhlé přibývání a podobně.

Je velmi důležité si uvědomit, že zdraví ve skutečnosti začíná v kuchyni. Zdravé tělo vyžaduje zdravé jídlo a zvyky. Prvním krokem je odstranění polotovarů a nezdravých potravin a jejich nahrazení zdravými alternativami. Nejlepší, co můžete udělat, je připravovat si potraviny samy, ze surovin, které najdete v kuchyni. Jíst zdravě nemusí být takové komplikované, jak se může zdát, pokud se budete držet těchto jednoduchých rad:

Zdravá strava:

kupujte čerstvé potraviny

vyvarujte se GMO produktů, konzumujte čerstvé ovoce a zeleninu

konzumujte vyváženou stravu

jezte živočišné i rostlinné bílkoviny, klíčící zrna, fermentované potraviny, zdravé tuky, syrové oříšky a semínka

vyvarujte se přepáleným olejem

vyvarujte se řepkovému, palmovém a slunečnicovému oleji

pijte dostatek vody

přijměte dostatek zdravých tuků obsažených v avokádu, kokosu a podobně

konzumujte vlákninu: Vláknina je obsažena v chia semínkách, artyčoků, avokádu, brokolice a podobně

omezte rafinované cukry, vyhněte se hnědému i bílému cukru

zaměřte se na zdroj síry v potravinách (sáhněte po česneku, brokolici, vajíčkách, cibuli, chřestu či po keli)

omezte alkohol

3 nejlepší potraviny, které lahodit vaší játrech:

Artyčok podpoří vaši játra a také zvýší produkci žluči. Má vysoký obsah vlákniny, která pomáhá redukovat „špatný“ LDL cholesterol. I po tepelné úpravě zůstává artyčok stále plný antioxidantů, které pomáhají v boji proti volným radikálům.

Kurkuma je extrémně silné protizánětlivé koření. Je schopna ochránit játra, a pomáhá jí se regenerovat. Pro maximální absorpci výživných látek vyzkoušejte „zlaté mléko.“ Vyrobíte si ho velmi jednoduše, tak, že zamícháte mléko s kurkumou.

Ostropestřec mariánský je nejlepší bylinou pro játra. Obsahuje účinnou látku s názvem siymarin, která mě vynikající protivirové a protizánětlivé vlastnosti. Také chrání jaterní buňky před poškozením.- Můžete si jej přidat do mléka, nebo sáhnout po jiné alternativě. Velmi tak pomůžete své játrech.

print