Maso! Jídlo, po kterém se může spoustu lidí utlouct. Maso ale samo o sobě není nic extra. Extra jídlo se z masa stává až po okoření, marinování a přípravě. Grilování postupem času bývá mnohem častější a jedná se o nejrychlejší přípravu masa. My vám dnes ukážeme, jak s masem naložit tak, aby bylo šťavnaté, chutné a aby zachutnalo všem okolo.
Aby bylo maso naprosto dokonalé, chutné a voňavé, musíme ho umět dobře namarinovat. Tento článek vám ukáže 5 nejlepších marinád. Pokud maso nemůžete dělat na grilu, klidně ho udělejte v troubě, ale použijte k tomu jednu z těchto 5 marinád a nebudete litovat.
Marinády pro velké steaky!
1. Marináda s kávou
Jednu hodinu před tím, než půjdete maso připravovat promíchejte v misce a pak naložte do:
- 2 lžičky kávy
3 lžíčky papriky
1 lžičku rozmarýnu
1 lžíčku cukru
1 lžíci soli
1 nekrájený česnek[hana-code-insert name=’google‘ /]
2. Marináda na sladko
Opět připravíme misku do které připravíme marinádu:
- červené víno
1 lžíčka černého pepře
1 cibuli ( nakrájenou )
100gramů nakrájených švestek
pár rozinek
3. Kefír a ovoce
Trošu zváštní marináda, ale velice oblíbená v jižních zemích.
- klasický bílý jogurt
100g cibule
Po 24 hodinách vložte do marinády kiwi, nebo ananas a nechte 2 hodiny odstát
4. Japonská marináda
Smícháme:
- 150g sojové omáčky
1 limetka
1 svaz koriandru
50g zázvoru
50ml olivového oleje
špetka chilli koření
(nechte 2-3 hodiny marinovat)[hana-code-insert name=’Dole‘ /]
5. Pivní marináda
Vezmeme misku a smícháme:
3/4l světlého piva
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky vinného octa
bobkový list
pepř
1 lžička timiánu
sůl
(opět nechte marinovat 3 hodiny)
Nyní můžete pozvat přátele na výbornou grilovačku. Příprava masa na tyto způsoby bude potěšením pro všechny. Maso bude šťavnaté a chutné. Dobrou chuť!