5 marinád, které udělaly mé maso mnohem chutnější a šťavnatější! Zkuste je i vy.

Maso! Jídlo, po kterém se může spoustu lidí utlouct. Maso ale samo o sobě není nic extra. Extra jídlo se z masa stává až po okoření, marinování a přípravě. Grilování postupem času bývá mnohem častější a jedná se o nejrychlejší přípravu masa. My vám dnes ukážeme, jak s masem naložit tak, aby bylo šťavnaté, chutné a aby zachutnalo všem okolo.

Aby bylo maso naprosto dokonalé, chutné a voňavé, musíme ho umět dobře namarinovat. Tento článek vám ukáže 5 nejlepších marinád. Pokud maso nemůžete dělat na grilu, klidně ho udělejte v troubě, ale použijte k tomu jednu z těchto 5 marinád a nebudete litovat.

Marinády pro velké steaky!

Čtěte také: Bohatá úroda zeleniny? Vsaďte na osvědčené tipy!

1. Marináda s kávou

Jednu hodinu před tím, než půjdete maso připravovat promíchejte v misce a pak naložte do:

  • 2 lžičky kávy
    3 lžíčky papriky
    1 lžičku rozmarýnu
    1 lžíčku cukru
    1 lžíci soli
    1 nekrájený česnek[hana-code-insert name=’google‘ /]

2. Marináda na sladko

Opět připravíme misku do které připravíme marinádu:

  • červené víno
    1 lžíčka černého pepře
    1 cibuli ( nakrájenou )
    100gramů nakrájených švestek
    pár rozinek

3. Kefír a ovoce

Trošu zváštní marináda, ale velice oblíbená v jižních zemích.

  • klasický bílý jogurt
    100g cibule
    Po 24 hodinách vložte do marinády kiwi, nebo ananas a nechte 2 hodiny odstát

4. Japonská marináda

Smícháme:

  • 150g sojové omáčky
    1 limetka
    1 svaz koriandru
    50g zázvoru
    50ml olivového oleje
    špetka chilli koření
    (nechte 2-3 hodiny marinovat)[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

5. Pivní marináda

Vezmeme misku a smícháme:

3/4l světlého piva
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky vinného octa
bobkový list
pepř
1 lžička timiánu
sůl
(opět nechte marinovat 3 hodiny)

Nyní můžete pozvat přátele na výbornou grilovačku. Příprava masa na tyto způsoby bude potěšením pro všechny. Maso bude šťavnaté a chutné. Dobrou chuť!