Babičina dvoubarevná bábovka: Tu správnou chuť jí dodá salkový krém. Její příprava netrvá dlouho a vrstvy zůstanou dokonale oddělené!

Máte rádi bábovku? Myslím si, že se jedná o proslulý a velmi oblíbený dezert, který míváme na stole poměrně často. Dvoubarevná bábovka je někdy pořádná výzva. Vždy tak trochu trnu, jestli se bílá a čokoládová část nesmíchají. V tomto receptu se Vám to nestane!

Reklama

Co budete potřebovat?

Kakaová část:

Reklama
  • 3/4 hrnku polohrubé mouky
  • 1/4 hrnku kakaa
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1 moučkový cukr
  • špetku soli
  • 5 PL oleje
  • 2 velké vajíčka
  • 1/2 hrnku zakysané smetany nebo bílého jogurtu

Světlá část:

  • 1 plechovku sladkého kondenzovaného mléka
  • 11/2 hrnku mléka
  • 6 vajíček
  • 1 lžičku vanilkového cukru nebo extraktu.

Jak na to?

Nejdříve si připravíme kakaovou část. V misce si smícháme mouku, kakao, cukr, prášek do pečiva a sůl. Všechny suché ingredience dobře promícháme. Následně přidáme smetanu, olej a vajíčka a krátce, no dobře promícháme. Dno plechu si vymažeme a můžeme tam nalít těsto.

Reklama

Následně si v misce připravíme světlou část. Kondenzované mléko smícháme s mlékem a vajíčky. Dobře vymícháme do hustého těsta a opatrně nalijeme na kakaovou hmotu. Celou formu můžeme dát na plech, do kterého vlijeme asi litr teplé vody. Dáme do trouby a pečeme asi 45 minut na cca 180 stupňů.

Ještě předtím, než bábovku vyklopíme, necháme ji v lednici ztuhnout asi 4 hodiny.

Dobrou chuť!

Reklama