Máte rádi bábovku? Myslím si, že se jedná o proslulý a velmi oblíbený dezert, který míváme na stole poměrně často. Dvoubarevná bábovka je někdy pořádná výzva. Vždy tak trochu trnu, jestli se bílá a čokoládová část nesmíchají. V tomto receptu se Vám to nestane!
Co budete potřebovat?
Kakaová část:
- 3/4 hrnku polohrubé mouky
- 1/4 hrnku kakaa
- 1/2 hrnku cukru
- 1 moučkový cukr
- špetku soli
- 5 PL oleje
- 2 velké vajíčka
- 1/2 hrnku zakysané smetany nebo bílého jogurtu
Světlá část:
- 1 plechovku sladkého kondenzovaného mléka
- 11/2 hrnku mléka
- 6 vajíček
- 1 lžičku vanilkového cukru nebo extraktu.
Jak na to?
Nejdříve si připravíme kakaovou část. V misce si smícháme mouku, kakao, cukr, prášek do pečiva a sůl. Všechny suché ingredience dobře promícháme. Následně přidáme smetanu, olej a vajíčka a krátce, no dobře promícháme. Dno plechu si vymažeme a můžeme tam nalít těsto.
Následně si v misce připravíme světlou část. Kondenzované mléko smícháme s mlékem a vajíčky. Dobře vymícháme do hustého těsta a opatrně nalijeme na kakaovou hmotu. Celou formu můžeme dát na plech, do kterého vlijeme asi litr teplé vody. Dáme do trouby a pečeme asi 45 minut na cca 180 stupňů.
Ještě předtím, než bábovku vyklopíme, necháme ji v lednici ztuhnout asi 4 hodiny.
Dobrou chuť!