Není dieta jako dieta. V poslední době se s nimi roztrhl pytel a to právě z důvodu příchozího období plavek. Jak se však dostat do formy normálním způsobem? Polévky Vám dají tu správnou odpověď.
[hana-code-insert name=’google‘ /]Polévková dieta má několik výhod. Ta hlavní je, že díky ní máte neustále dostatek tekutin, které jsou při správném hubnutí klíčové. Kromě toho jíte samé zdravé věci plné vitamínů, minerálů a tělu prospěšných látek. No a v neposlední řadě, nikdy nemáte pocit hladu. Dietu byste měli držet týden a pak uvidíte výsledky. Pokud budou dobré, opakujte ji opět za týden nebo dva.
Rajský den
Během prvního dne diety si připravte rajčatovo-zeleninovou polévku. Měla by být hustá, aby zasytila, ale zároveň rychle a lehce stravitelná.
- 6 čerstvých rajčat
- 2-3 cibule
- ½ zelí
- 2 zelené papriky
- 1 svazek celeru
- 2 zeleninové bujóny
- sůl a pepř podle chuti
Veškerou zeleninu pokrájejte na kostky, nebo na menší kousky a uvařte až do rozvaření. Osolte a opepřete a pak vše spolu rozmixujte. Polévka je vydatná a zdravá. Můžete ji posypat tvrdým sýrem, nebo si do ní naházet opečený chlebíček.
Ovocný den
Během druhého dne si připravte ovocný salát a libovolnou polévku. Jde o to, abyste neztráceli cukr a po prvním dni necítili únavu nebo nedostatek energie. Polévku si můžete klidně připravit i krémovou. Podstatné je, abyste se jí najedli dosyta a klidně si naložte i 3-4 talíře za den. Přitom během dne pojídejte ovoce.
Zeleninový den
Na třetí den jezte libovolnou polévku a zeleninu. Povolená je i konzervovaná zelenina. Vyloučit byste měli jen hrášek, fazole a kukuřici. Nezapomínejte i vedle polévek pít hodně tekutin.
Dýňový den
Na čtvrtý den si připravte dýňovou polévku z jedné dýně, jedné cibule, 250 ml smetany a koření. Nezapomeňte přidat kopr, je velmi dobrý jako ochucovadlo a navíc podporuje hubnutí. Touto polévkou se zasytíte a zároveň si udržíte dostatek energie na normální fungování organismu.
„Hovězí“ den
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Na pátý den je již důležité přidat do jídelníčku maso. Připravte si vývar s hovězího masa nebo luštěninovou polévku s uzeninou. Důležité je, abyste do těla přijali dostatečné množství bílkovin z masných výrobků, ale zároveň neporušili dietu založenou převážně na vodě. K polévce si klidně dejte chléb, ale ne mnoho.
Zelený den
Zelený den spočívá v konzumaci převážně listové zeleniny. Je pravda, že během tohoto dne se Váš žaludek hladem trochu potrápí, ale výsledek bude stát za to. Připravte si z listové zeleniny salát, nebo ideálně salátovou polévku. Může být klidně i špenátová s vajíčkem. Nezapomínejte na pitný režim.
Rýžový den
Sedmého dne si dopřejte rýži. Na konci diety je dobré tělo připravit na vydatnější a hutnější potravu, proto konzumace rýže je to pravé ořechové. Dopřejte si ji však jen jednou za den a opět ji doplňte libovolnou polévkou.