Zeleninové karbanátky: I bez masa můžete mít na stole tradiční karbanátky, které jsou stejně vynikající, možná dokonce lepší!

Zelenino-vajíčkový karbanátky jsou tisíckrát lepší než ty masové. Nevěříte? Uvěříte, pokud vyzkoušíte tento recept! Jejich příprava je extrémně jednoduchá, chutnají jako sen a hlavně víte, co v nich jíte. Což při mletém mase z obchodu není až tak jisté.

Reklama

Co budete potřebovat?

  • 10 vajec (9 na omeletu, 1 syrové)
  • 4 krajíce chleba
  • 1 cibuli
  • 1 svazek petrželky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 šálek strouhanky
  • sůl a pepř podle chuti

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Jak na to?

Chléb si namočte na několik minut do mléka, aby změkl. Mezitím si připravte suroviny. Cibulku si nasekejte na drobno a osmažte ji v trošce oleje, zalijte ji devíti rozšlehanými vajíčky, osolte a připravte tvrdou omeletu. Omeletu smíchejte v misce s namočeným chlebem, prolisovaným česnekem, syrovým vejcem, nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Když vypracujete směs, vytvořte z ní kuličky, které mezi dlaněmi jemně stlačte. Následně je obalte ve strouhance a dejte na pánev s rozehřátým olejem. Restuje na oleji do zlatova z obou stran. Podávejte s brambůrky nebo s česnekově smetanovou omáčkou.

Přejeme dobrou chuť!

Reklama