Zelenino-vajíčkový karbanátky jsou tisíckrát lepší než ty masové. Nevěříte? Uvěříte, pokud vyzkoušíte tento recept! Jejich příprava je extrémně jednoduchá, chutnají jako sen a hlavně víte, co v nich jíte. Což při mletém mase z obchodu není až tak jisté.
Co budete potřebovat?
- 10 vajec (9 na omeletu, 1 syrové)
- 4 krajíce chleba
- 1 cibuli
- 1 svazek petrželky
- 3 stroužky česneku
- 1 šálek strouhanky
- sůl a pepř podle chuti
[hana-code-insert name=’google‘ /]
Jak na to?
Chléb si namočte na několik minut do mléka, aby změkl. Mezitím si připravte suroviny. Cibulku si nasekejte na drobno a osmažte ji v trošce oleje, zalijte ji devíti rozšlehanými vajíčky, osolte a připravte tvrdou omeletu. Omeletu smíchejte v misce s namočeným chlebem, prolisovaným česnekem, syrovým vejcem, nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Když vypracujete směs, vytvořte z ní kuličky, které mezi dlaněmi jemně stlačte. Následně je obalte ve strouhance a dejte na pánev s rozehřátým olejem. Restuje na oleji do zlatova z obou stran. Podávejte s brambůrky nebo s česnekově smetanovou omáčkou.
Přejeme dobrou chuť!