Letní jahodové řezy, které si zamilujete díky své svěží chuti

Jahodové řezy jsou nejen lahodné, ale také skvělým způsobem, jak využít čerstvé sezónní jahody. Tento bezlepkový recept je ideální pro každého, kdo trpí intolerancí na lepek, ale chce si dopřát sladké potěšení. Připravte si tyto řezy na rodinné oslavy nebo jen tak ke kávě.

Reklama

Krém:

  • 2 pudinky
  • 600 ml mléka
  • 80 g cukru
  • 100 g tvarohu ve vaničce
  • 100 g změklého másla

Korpus:

  • 3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
  • 120 g cukru
  • 140 g mouky Schar mix Bread
  • 1/2 balíčku kypřícího prášku
  • 60 ml vody
  • 60 ml oleje

Jahodová vrstva:

  • 500 g jahod
  • Cukr podle chuti
  • Trocha vody na podlití
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
shutterstock.com

Postup:

  1. Krém:
    • Smíchejte pudinkový prášek a cukr ve 100 ml mléka.
    • Zbylé mléko přiveďte k varu, přidejte pudinkovou směs a vařte do zhoustnutí.
    • Zakryjte fólií a nechte vychladnout.
  2. Korpus:
    • Vyšlehejte bílky do tuha.
    • Žloutky, vodu, cukr a olej šlehejte do pěny.
    • Vmíchejte mouku s kypřícím práškem a přidejte sníh.
    • Těsto nalijte na plech s pečicím papírem a pečte při 180 °C.
  3. Jahodová vrstva:
    • Jahody nakrájejte, oslaďte a poduste s trochou vody.
    • Přidejte škrob a krátce povařte, poté směs nalijte na upečený korpus.
  4. Krém:
    • Vychladlý pudink vyšlehejte s máslem a tvarohem.
    • Naneste na jahodovou vrstvu a dejte do lednice.
  5. Dokončení:
    • Vyšlehejte smetanu a rozetřete ji na pudinkovou vrstvu.
    • Ozdobte strouhanou čokoládou.

Po dvou hodinách chlazení jsou jahodové řezy připravené k podávání. Tento dezert je ideální kombinací jemného krému, sladkých jahod a lehkého korpusu. Užívejte si každý kousek této lahodné pochoutky!

Reklama
Reklama