Zdravotní sestra prozradila, co lidé říkají na smrtelné posteli

Práce ve zdravotnictví rozhodně není jednoduchá. Zdravotní sestry i lékaři každý den vidí hrozné věci a velmi nemocné pacienty. Sestry jsou s pacienty často jen pár chvil předtím, než vydechnou naposledy. Britská zdravotní sestra Julie McFaddenová viděla zemřít více než sto pacientů. Proto dokáže nejlépe říct, co umírající lidé nejčastěji říkají před koncem svého života.

Reklama

Viděla zemřít více než 100 pacientů

Nezáleží na tom, z jakého důvodu člověk zemře. Ať jde o stáří nebo dlouhou nemoc, umírající lidé vždy před koncem života bilancují. Julie je zdravotní sestra již dlouho a viděla zemřít hodně lidí. Během let často mluvila o silných setkáních s pacienty. Také hodně mluvila o tom, jak se lidé dívají na zdravotnictví personál. A nyní přišla s dojemným vyznáním o tom, co umírající nejvíce říkají před smrtí. Možná budete překvapení, na co lidé myslí v posledních chvílích svého života.

Reklama
shutterstock.com

Co lidé říkají nejčastěji před smrtí?

Podle Julie lidé litují hlavně jedné věci. Je jim líto, že jim práce vzala tolik času ze života. Práce je pro mnoho lidí priorita během života, ale před smrtí na tom vůbec nezáleží. „Hlavní věc, kterou lidé říkají a kterou neslyším moc lidí zmiňovat, je: ‚Přála bych si, abych si více vážila svého zdraví.‘“ řekla zdravotní sestra v podcastu britského Mirror. To dává nám všem velkou lekci, které bychom se měli držet. Může se totiž stát, že na sklonku života budete litovat stejných věcí.

Julie si píše svůj seznam vděčnosti

Zdravotní sestra Julie dodala, že si píše vlastní seznam vděčnosti. Píše si do něj i naprosté drobnosti, jako je fakt, že vidí a chodí. Mnoho z nás si neváží věcí, které v životě máme. Až ve stáří nebo během vážné nemoci si uvědomíme, že to není samozřejmost a o všechno můžeme snadno přijít. Nemusíte ale čekat až do stáří, abyste si to uvědomili. Buďte každý den vděční, že můžete chodit, vidět, sledovat východ slunce a cítit se dobře ve svém těle. Jednoho dne už to nebudete moci udělat.

Zdroj: sv.stories.newsner.com

Reklama