Toto ovoce je ideální na problémy se štítnou žlázou! Pomáhá i při hubnutí a celkovému prospěchu organismu!

Možná vás ani nenapadlo, že toto oblíbené a chutné ovoce může mít na vaše zdraví tak zázračné účinky. Ale ananasy jsou opravdu zázračným darem přírody, který může pomoci vyřešit širokou škálu zdravotních problémů – od problémů se štítnou žlázou až po zánětlivá onemocnění a dokonce i parazity ve střevech.

reklamy

Proč je ananas tak výjimečný?

Ananasy jsou bohaté na řadu důležitých živin a enzymů, které mají zásadní vliv na fungování našeho těla. Mezi ty nejdůležitější patří:

Vitamin C

Ananasy jsou bohatým zdrojem vitaminu C, který hraje klíčovou roli v posílení imunity, předcházení zánětům a detoxikaci organismu.

Bromelain

Tento jedinečný enzym, který se nachází pouze v ananasu, má silné protizánětlivé účinky a pomáhá trávení bílkovin. Díky tomu může být velmi prospěšný při řešení zdravotních problémů.

Jód

Obsahují také důležitý prvek jód, který je nezbytný pro správnou funkci štítné žlázy. To z něj dělá skvělou volbu pro ty, kteří bojují s poruchami štítné žlázy.

Shutterstock

Jak ananas pomáhá při onemocněních štítné žlázy?

Jedním z nejvýznamnějších přínosů ananasu je jeho pozitivní vliv na činnost štítné žlázy. Ananasová šťáva a konzumace samotného ovoce mohou být velmi nápomocné při léčbě různých poruch štítné žlázy, jako je hypotyreóza nebo Gravesova choroba.

Regulace hormonální rovnováhy

Díky obsahu bromelinu a jódu pomáhá udržovat zdravou hladinu hormonů štítné žlázy, jako je tyroxin a trijodtyronin. To je klíčové pro udržení optimálního fungování celého organismu.

Zmírnění autoimunitních reakcí

Ananasová šťáva má také silné protizánětlivé účinky, které mohou být prospěšné při autoimunitních onemocněních štítné žlázy, jako je Hashimotova choroba. Bromelain obsažený v ananasu totiž pomáhá snižovat nadměrnou imunitní odpověď.

Podpora léčby

Pokud již trpíte onemocněním štítné žlázy a užíváte léky, pravidelná konzumace může být užitečným doplňkem k vaší léčbě. Pomáhá totiž zlepšovat vstřebávání a účinnost léků.

Ananas a hubnutí

Kromě pozitivního vlivu na štítnou žlázu může významně pomoci také při hubnutí. A to hned několika způsoby:

Podpora metabolismu

Díky obsahu bromelinu a jódu stimuluje metabolismus a podporuje spalování tuků. To vede k účinnějšímu hubnutí a udržení zdravé váhy.

Zlepšení trávení

Bromelain obsažený v ananasu navíc napomáhá lepšímu trávení, čímž přispívá k lepšímu vstřebávání živin a efektivnějšímu spalování kalorií.

Pocit sytosti

Ananas je bohatý na vlákninu, která vyvolává pocit sytosti a napomáhá tak omezit nadměrný příjem potravy. To je skvělá pomoc při redukci hmotnosti.

Shutterstock

Ananasová kúra jako řešení parazitů a zánětů

Ananasy mají ale i řadu dalších prospěšných účinků na naše zdraví. Jedním z nich je boj proti parazitům a zánětům.

Likvidace střevních parazitů

Studie ukázaly, že pouhá třídenní kúra dokáže efektivně zbavit střevních parazitů. Bromelain totiž narušuje ochrannou vrstvu parazitů a pomáhá je tak z těla odstranit.

Protizánětlivé účinky

Díky vysokému obsahu vitaminu C a bromelinu má také silné protizánětlivé účinky. Pomáhá snižovat zánět kloubů, pojivových tkání i celého organismu.

Jak ananas nejlépe konzumovat?

Pro maximální využití všech blahodárných účinků je důležité, jak ho budete konzumovat. Odborníci doporučují následující postup:

Ananasová voda

Každé ráno vypijte sklenici ananasové vody. Tu si připravíte jednoduchým namočením nastrouhané dužniny do vody přes noc.

Čerstvé kousky

Kromě ananasové vody si dopřejte také pár čerstvých kousků během dne. Zajistíte si tak pravidelný přísun bromelinu a dalších důležitých živin.

Ananasové smoothie

Skvělou možností je také zapojení ananasu do vašich smoothie. Společně s dalším ovocem, zeleninou a mléčnými produkty vytvoříte dokonalý nápoj plný zdraví prospěšných látek.

Vyzkoušejte tento přírodní a účinný způsob, jak podpořit své zdraví. Vaše tělo vám bude jistě vděčné!

reklamy