Proč doma pálit bylinky? Zbavíte se díky tomu hmyzu

Mouchy a komáři jsou velmi otravní a jistě jich v létě máte plný domov. Zbavit se jich můžete hned s pomocí obyčejných bylinek. Využít můžete hned několik bylin a všechny dohromady vám přinesou ty nejlepší výsledky. Dáte totiž dohromady složky, které veškerý hmyz nesnáší. Řekneme vám, jak velmi příjemně odpudit mouchy a komáry ze svého interiéru.

reklamy

Co budete potřebovat?

Mouchy a komáři nesnáší určité vůně. Naštěstí pro lidi jsou tyto vůně velmi příjemné, takže provoníte svůj domov a zároveň se jich zbavíte. Spálením těchto složek zajistíte, že veškerý hmyz zůstane velmi daleko od vás i vašeho domova. Použít můžete byliny, které máte po ruce. Hlavní je rozmarýn nebo šalvěj podle toho, co máte zrovna po ruce. Na výrobu směsi potřebujete:

  • rozmarýn nebo šalvěj,
  • kávová sedlina,
  • bobkové listy,
  • slupky citrusů (pomeranče, citrony, limetky).
Shutterstock

Připravte si směs

Citrusové slupky nejdřív nechte usušit a namelte je. Usušit je můžete v troubě při nízké teplotě. Kávovou sedlinu sbírejte a nechte ji také vždy pořádně vyschnout. Potřebujete také nádobu, která odolá ohni. Do této nádoby půjdou všechny byliny a také je zde budete pálit. Musíte ji také umístit na bezpečné místo, kde nebude moci zapálit žádné další předměty.

Zapalte bylinnou směs

Jako spodní vrstvu použijte kávovou sedlinu. Potom ji zasypte sušenou šalvějí, rozmarýnem, bobkovým listem a citrusovou kůrou. Všechny tyto látky obsahují aromatické oleje, které se uvolňují během hoření do vzduchu. Směs opatrně zapalte a dávejte si pozor, ale pouze doutnala. Neměli byste vidět přímo plameny ohně. Na druhou stranu dávejte pozor, aby doutnala alespoň hodinu.

Shutterstock

Jaké výhody přináší pálení bylinek?

Tato směs působí jako přírodní repelent ve vašem domově. Zároveň smícháte byliny a složky, které mají nádhernou vůni. Ta se při pálení dostane do vzduchu, takže to u vás bude nádherně vonět. A velkou výhodou je také fakt, že je tato metoda šetrná k životnímu prostředí. Nemusíte totiž používat žádné chemické repelenty. Místo toho jen zpracujete složky, které máte doma.

Zdroj: dralanmandell.com

reklamy