Přemýšlíte nad tím, jak si ozvláštnit přílohu k hlavním chodům? Pak už dále nemusíte, vyzkoušejte tento úžasný recept na bramborové ježky plněné sýrem a slaninou. Jsou bleskově rychlé na přípravu a chutnají výborně!

Dnešní recept se pyšní opravdu dobrým tipem na fantastické jídlo. Jedná se jak o přílohu, tak i o samotný hlavní chod. Na talíři vypadá neodolatelně, a proto žádná porce nikdy nezůstane netknutá. Recept na brambory plněné slaninou a sýrem je vskutku rychlý na přípravu, neboť zabere jen 10 minut. Brambory stačí pouze uvařit, naplnit surovinami dle chuti a vyskládat na plech.

Reklama

Jak můžete vidět, na přípravu opravdu jednoduchý recept. O valnou část se postará samotná trouba. Co více, toto jídlo budete zbožňovat nejen díky praktické stránce, ale zaručeně i po té chuťové.

Co budete potřebovat?

  • 1 kg brambor
  • 150 g sýra
  • 10 plátků slaniny
  • střední červená cibule
  • rozmarýn
  • 3 čajové lžičky koření dle chuti
  • 3 čajové lžičky soli
  • 1 dl slunečnicového oleje

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  • Nejprve si oškrábeme a uvaříme brambory. Nutno dodat, že v celku! Do vody přidáme sůl dle chuti a vařit bychom měli cca po dobu 10 minut.
  • Následně brambory scedíme a nařízneme opatrně tak, abychom je mohli naplnit a zároveň tak, aby se brambory nerozpadly. Náplň mohou tvořit sýr, slanina a cibule, ale můžou to být i jakékoliv jiné suroviny, které Vás napadnou. Naplněné brambory pak už jen vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem.
  • Pak už jen stačí posypat vhodným kořením. My doporučujeme rozmarýn, sůl, pepř a zakápnout troškou oleje.
  • Posledním krokem, který nás čeká, je nahřát troubu a péct cca 40 minut.

Přejeme dobrou chuť!

Reklama