Přírodní repelent proti komárům a klíšťatům z domácí lékárničky. Potřebovat budete jen 2 věci, které má doma každý!

Léto je sice jedno z nejkrásnějších období v roce, ale znepříjemnit nám ho mohou právě otravní komáři. Když už nás uštknou, natíráme se chladivým gelem z lékárny nebo si na to dáme tradiční Alpu. Alpu zná každý a skoro každý ji má i doma. Dnes si prozradíme recept proti komárům a klíšťatům, na který se Vám Alpa bude hodit.

Co budete potřebovat?

  • 100 ml Alpy
  • 15 hřebíčku

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

Alpu si nejdříve vždy přelijeme do nádobky z rozprašovačem. Přidáme hřebíček a dobře uzavřeme. Necháme takto i dva dny a tinkturu skladujeme v chladničce. Od hřebíčku se trochu zbarví hnědě, proto pozor pokud s ní budete stříkat oblečení. Skvrny jsem neměla, ale neriskovala bych to. Hřebíček nevybíráme z lahvičky, protože čím déle se louhuje, tím lépe.

Než jdu někam ven, vždy se nastříkám. Je jedno jestli je večer nebo den. Funguje to stejně dobře jak na komáry, tak na klíšťata. Jelikož držím sprej v chladničce, je to docela osvěžující a tím pádem je tento repelent 2v1 :). Věřím, že se Vám bude tento repelent hodit. Lepší než utrácet peníze za chemické postřiky z lékárny nebo drogerie.

Čtěte také: ELEKTRIKA ZDARMA: 60 minut na tomto kole a Váš dům bude mít elektrickou energii na celý den, jak je to možné?

Hodně štěstí při boji s otravnými komáry a klíšťaty!