Když jsem byla v Itálii, naučila jsme se připravit tyto domácí špenátové těstoviny se sýrem. Moje rodina se jich nemůže nabažit!

O tom, že italská kuchyně je proslulá i v těch nejodlehlejších koutech světa není pochyb. No připravit italské jídlo dobře, vyžaduje také trošku kulinářského umění a citu pro jídlo. O Italkách se říká, že jsou fantastické milenky a kuchařky. Po odzkoušení tohoto receptu musíme pouze souhlasit. Samozřejmě, s tím druhým tvrzením.

Reklama

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 600-700 g polohrubé mouky
  • 4 vejce
  • 3 l vody
  • 1 kg špenátu (ideálně čerstvý, ale může být i mražený)
  • sůl a pepř podle chuti
  • 250 g másla
  • 50 ml olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 250 g tvrdého sýra

Jak na to?

Jako první si připravte špenát. Pokud máte čerstvý, omyjte ho a nechte cvhliku podusit na olivovém oleji, následně přidejte rozmačkané stroužky česneku. Pokud máte mražený špenát, udělejte totéž, nicméně směs nechte pouze rozpustit, přidejte česnek a nechte vychladnout.

Nastrouhejte si sýr na jemném struhadle. V menší nádobě smíchejte mouku a vejce a prohněťte těsto na těstoviny. Nechte těsto odpočívat asi 40-45 minut.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Na plátně si vyválejte těsto na dlouhé pásy tak, aby nebyly tlustší než 3 mm. Jelikož je těsto velké a nevyválíte ho na jedné desce, dělá se takovýmto způsobem. Podobně se připravují i ​​originální lasagne. Když máte všechny pásy vyválené, slepte je k sobě, jak vidíte na obrázku.

Reklama

Špenát rozetřete po silnici a posypte ho sýrem.

Těsto srolujte z obou stran, zaviňte ho do plátna a stočte do tvaru prstence.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Ve velkém hrnci si dejte vařit vodu a dobře ji osolte. Když voda vře, dejte do ní naplněné těsto v plátně a vařte přibližně 20 minut.

Po uvaření vyjměte prstenec z hrnce, nechte ho vychladnout a těsto z plátna rozbalte. Nakrájejte ho na plátky, hrubé dle Vaší chuti a naskládejte je do zapékací misky.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Posypte těstoviny sýrem a navrch dejte tenké plátky másla.

Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 15-20 minut.

Přejeme dobrou chuť!

Reklama