Neobvyklé a pikantní pečené papriky: Stačí jednou ochutnat a hned si je zamilujete. Tajemství spočívá ve správném koření!

Pikantní pokrm velmi podobný nakládané paprice nebo beraním rohem v oleji se nazývá Arménská paprika. Milovat ji budou zejména muži. Perfektně se hodí k uzeninám, ale i k obyčejnému chlebu s máslem. Recept přímo z Arménie si Vás získá jednoduchou přípravou a dokonalou chutí!

Reklama

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 700 g papriky (červené i bílé)
  • 8 stroužků česneku
  • slunečnicový olej
  • 2 rajčata
  • 1 větvičku petrželky
  • 1 větvičku koriandru
  • 1 PL soli
  • šťávu z poloviny citronu
  • 2 PL krystalového cukru
  • pepř dle chuti

Jak na to?

Papriku si omyjeme a osušíme a aniž bychom ji rozřezávali nebo odstraňovali zelené části, ji dáme opékat na pánev. Když je paprika orestovaná, přendáme ji do uzavíratelné zavařovací sklenice a necháme vychladnout. Olej nevylévejte, pokud není přepálený.

Mezitím si oloupeme rajčata a necháme je uvařit v páře. Po tom, jak změknou, je rozmixujeme, nebo alespoň rozmačkáme na kaši. K utřeným rajčatům přidáme citrónovou šťávu, prolisovaný česnek, nať a koriandr, sůl, cukr a pepř. Přidáme olej, na kterém byla orestovaná paprika. Pokud byl olej přepálený přidáme samozřejmě čerstvý. Pořádně promícháme a marinádu máme hotovou.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Marinádu vylijeme do zavařovací sklenice k paprikám, uzavřeme a odložíme do lednice na 2 hodiny zchladit. Pak můžeme podávat. Z arménské papriky se dá dělat výborné maso na šťávě, přidává se také k pečenému masu či klobáskám. Vše, co je ostré a voňavé, snese arménskou papriku a bude chutnat skvěle.

Přejeme dobrou chuť!

Reklama