Naštěstí, sezóna cuket stále trvá, což netěší jenom nás, ale také naše peněženky. I přesto, že se cuketa neřadí mezi nejlevnější zeleninu, zejména v létě, když jí je dostatek,se dá pořídit vcelku levně. Cuketa se dá připravit s čímkoliv a jakkoliv, snad na milion způsobů. Na hlavní jídlo je trochu lehká, ale jako předkrm je přímo dokonalá!
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
- 3 cukety
- 50 ml olivového oleje
- 1 svazek petrželky nebo hrst čerstvých špenátových listů
- 1 cibuli
- 1-2 chilli papričky
- 4-5 stroužků česneku
- sůl dle chuti
- ½ lžičky cukru
- 2 PL vinného octa
Jak na to?
Cibuli si nasekejte na malé kousky a zalijte ji vinným octem. Nechte cibuli octem marinovat přibližně čtvrt hodiny a potom cibuli vyberte a vymačkejte, aby z ní vytekla přebytečná šťáva.
Cukety si omyjte, osušte a nakrájejte na kolečka hrubá přibližně 3 cm. Na pánev si nalijte olivový olej a nechte ho rozehřát.
[hana-code-insert name=’google‘ /]Cuketu položte na rozpálenou pánev a osmažte z obou stran tak, aby začala kolečka chytat zlatavou barvu.
Petrželku nebo špenátové listy dejte spolu s česnekovými stroužky promixovat v mixéru a přidejte i nadrobno nasekanou chilli papričku. Přidejte cukr a sůl, a dobře promixujte.
Když je směs rozmixovaná, přidejte do mixéru i opečené cukety.
Na závěr smíchejte cibuli, rozmixované cukety a rozmixovanou nať s kořením a dobře zamíchejte. Vše dosolte, dochuťte a dejte zchladit do chladničky.
Podávejte pěkně naservírované s čerstvou zeleninou nebo chlebem.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Přejeme dobrou chuť!