V restauraci jsem okoukala jeden předkrm. Zkusila jsem ho připravit a všichni moji přátelé si ho hned zamilovali. Zde je recept!

Naštěstí, sezóna cuket stále trvá, což netěší jenom nás, ale také naše peněženky. I přesto, že se cuketa neřadí mezi nejlevnější zeleninu, zejména v létě, když jí je dostatek,se dá pořídit vcelku levně. Cuketa se dá připravit s čímkoliv a jakkoliv, snad na milion způsobů. Na hlavní jídlo je trochu lehká, ale jako předkrm je přímo dokonalá!

Reklama

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 3 cukety
  • 50 ml olivového oleje
  • 1 svazek petrželky nebo hrst čerstvých špenátových listů
  • 1 cibuli
  • 1-2 chilli papričky
  • 4-5 stroužků česneku
  • sůl dle chuti
  • ½ lžičky cukru
  • 2 PL vinného octa

Jak na to?

Cibuli si nasekejte na malé kousky a zalijte ji vinným octem. Nechte cibuli octem marinovat přibližně čtvrt hodiny a potom cibuli vyberte a vymačkejte, aby z ní vytekla přebytečná šťáva.

Cukety si omyjte, osušte a nakrájejte na kolečka hrubá přibližně 3 cm. Na pánev si nalijte olivový olej a nechte ho rozehřát.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Cuketu položte na rozpálenou pánev a osmažte z obou stran tak, aby začala kolečka chytat zlatavou barvu.

Reklama

Petrželku nebo špenátové listy dejte spolu s česnekovými stroužky promixovat v mixéru a přidejte i nadrobno nasekanou chilli papričku. Přidejte cukr a sůl, a dobře promixujte.

Když je směs rozmixovaná, přidejte do mixéru i opečené cukety.

Na závěr smíchejte cibuli, rozmixované cukety a rozmixovanou nať s kořením a dobře zamíchejte. Vše dosolte, dochuťte a dejte zchladit do chladničky.

Podávejte pěkně naservírované s čerstvou zeleninou nebo chlebem.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Přejeme dobrou chuť!

Reklama