Tvarohový zákusek „malinka“: Díky našlehané jemné pěně je toto ten nejchutnější dezert, jaký jsem kdy jedla!

Milujete ty lehké a svěží letní zákusky? Jeden takový máme pro Vás i dnes a nebude docela obyčejný. Bude nadupaný nejlepším tvarohem a ovocem a zároveň bude až hříšně dobrý. A aby toho nebylo málo, třešničkou na dortu bude smyslná malinová pěna!

Reklama

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 200 g máslových sušenek
  • 2 lžíce másla
  • 500 g hrudkovitého tvarohu
  • 500 g mascarpone
  • 1 citrón
  • 3 PL škrobu
  • 250 g krystalového cukru
  • 5 celých vajec
  • 2 žloutky
  • 800 g čerstvých malin (pokud nemáte, mohou být i mražené)
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 10 g želatiny
  • 500 ml smetany
  • 6 PL moučkového cukru

Jak na to?

Máslo si rozpusťte a smíchejte s rozdrcenými sušenkami. Dortovou formu nebo menší obdélníkový pekáč si vyložte sušenkovým základem a odložte do lednice na ztuhnutí.

Z hrudkovitého tvarohu vyždímejte přebytečnou vodu a proběhněte ho na hrubém struhadle, nebo v kuchyňském robotu. Přidejte mascarpone, kůru z citronu, cukr a škrob. Vše spolu důkladně promíchejte. Do tvarohové směsi přidejte postupně 5 vajec a 2 žloutky. Po každém vajíčku směs prošlehejte šlehačem.

Troubu si předehřejte na 175 stupňů a vyjměte z chladničky sušenkový základ. Na něj rovnoměrně naneste tvarohovou směs a dejte péct na 15 minut. Po 15 minutách snižte teplotu na 120 stupňů a pečte ještě další půlhodinu. Po upečení formu vyjměte a nechte zcela vychladnout.

Reklama

Mezitím si připravte malinovou pěnu. Umyjte 500 g malin, pokud používáte mražené, nechte je dobře roztát a odstraňte přebytečnou vodu. Vhoďte je do mixéru a pořádně rozmixujte. Pak je proběhněte přes sítko, abyste se zbavili zrníček. Přidejte vanilkový cukr.

Želatinu si namočte a připravte podle návodu na daném balíčku. Želatinu přidejte k malinám a dobře rozmíchejte.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]500 ml smetany si vyšlehejte do tuha s cukrem, pak přidejte malinovou směs se želatinou a vymíchejte do hladka. Na závěr přidejte zbývajících 300 g celých malin a ručně promíchejte. Pěnu naneste na vychlazenou tvarohovou náplň a nechte na noc v lednici ztuhnout.

Přejeme dobrou chuť!

Reklama