Pokud máte rádi zapékaná jídla, tento recept prostě musíte vyzkoušet. Je velmi jednoduchý a neuvěřitelně chutný. Můžete ho připravit ve více variacích a to jen zaměněním jedné přísady. Stačí když vyměníte šunku za klobásku, nebo salám a celé jídlo dostane úplně jinou chuť!
Co budete potřebovat?
- 1 kg květáku
- 3 vejce
- 1 šálek zakysané smetany
- 850 g šunky/klobásy
- máslo
- sůl
- 1 pol. lžíci slunečnicového oleje
Jak na to?
Dáme si předehřát troubu na 180°C.
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě.
Na pánev dáme kousek oleje a na mírném ohni rozpustíme máslo. Rozpuštěné máslo vlijeme do mísy na pečení (nebo na plech) a pak si do ní naskládáme předvařený květák.
V misce si utřeme celá vajíčka se smetanou a špetkou soli (sůl podle chuti) a přidáme na širší nudličky nakrájenou šunku, nebo na kolečka nakrájenou klobásu. Vše spolu důkladně promícháme a následně vylijeme na připravený květák. Pečeme do křupava a zlatova.
Dobrou chuť!