Jedinečný dezert s jemným, francouzským krémem

Reklama

Francouzské dezerty jsou velmi bohaté a rozhodně nemůžete čekat, že budou dietní. Francouzi velmi dobře vědí, jak jíst a užívají si každý pokrm. Na druhou stranu jejich dezerty působí velmi nadýchaně a jemně. A tento není výjimkou.

Co budete potřebovat?

Reklama

Tento dezert se skládá ze čtyř částí, což může na první pohled vypadat velmi náročně. Pravdou je, že stačí postupovat krok za krokem a vše budete mít hotové poměrně rychle. A nakonec si pochutnáte na vynikající sladkosti. Na těsto potřebujete:

  • hladká mouka – 25 dkg,
  • moučkový cukr – 10 dkg,
  • máslo – 5 dkg,
  • vejce – 1 ks,
  • žloutek – 1 ks,
  • med – 1 lžíce,
  • jedlá soda – 1 lžička.
Shutterstock

Na pudinkovou vrstvu:

  • máslo – 25 dkg,
  • moučkový cukr – 10 dkg,
  • mléko – 5 dl,
  • voda – 2 dl,
  • vanilkový pudink – 2 lžičky,
  • mouka – 2 lžíce,
  • cukr – 2 lžíce.
Reklama

Na vrchní krém:

  • cukr – 6 lžic,
  • mléko – 1 dl,
  • šlehačka – 5 dl.

Na polevu:

  • karamelový pudink – 2 lžičky,
  • olej – 2 lžíce,
  • horká voda – 3 lžíce,
  • moučkový cukr – 10 dkg.

Pracovní postup

Do mísy prosejte mouku, přidejte jedlou sodu a zbytek ingrediencí. Míchejte, dokud nezískáte jednotné těsto a rozdělte ho na dvě části. Vložte těsto do lednice a nechte ho 30 minut odpočívat. Na pomoučeném povrchu vyválejte těsto a položte ho na plech vymazaný a vysypaný moukou. Propíchejte těsto vidličkou a pečte oba pláty 20 minut na teplotu 180 stupňů. Na první krém smíchejte pudinkový prášek s moukou, cukrem, vodou a mlékem. Míchejte, dokud se nespojí.

ketkes.com

Vařte pudink za stálého míchání, dokud nezhoustne. Poté ho nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Moučkový cukr smíchejte s máslem a vyšlehejte s pudinkem do pěny. Naneste ho na první plát těsta. Na druhý krém smíchejte smetanu, cukr a karamelový pudink. Vařte na mírném ohni za stálého míchání. Přidejte vodu, nechte vychladnout a přidejte šlehačku. Naneste ho na první krém a zakryjte druhým plátem těsta. Nakonec smíchejte suroviny na polevu a zalijte s ní celý dezert. Skladujte v lednici.

Zdroj: ketkes.com/

Reklama