Léto je v plném proudu a Vy přemýšlíte, jak potěšit své malé ratolesti a vnoučata? Pak Vás určitě potěší tento recept na domácí krémovou zmrzlinu, jen ze 3 surovin!

Zmrzlina, úžasný vynález, který potěší nejen v horké letní dny! Jakožto základní letní potěšení Vám však právě teď přinášíme tento úžasný recept na domácí smetanovou zmrzlinu, která zcela jistě nikoho neurazí.

V čem spočívá tajemství? Jak asi řada z nás ví, málokterá kupovaná krémová zmrzlina je opravdu KRÉMOVÁ! Tento recept Vám však pomůže vytvořit famózně smetanový, lehký a nádherně mléčný výtvor. Zmrlinu, která bude hutná, ale zároveň neuvěřitelné jemná!

Co budete potřebovat?

  • 3 vejce
  • 70 g cukru
  • 300 ml 30% smetany ke šlehání

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

Nejprve si oddělte vaječné bílky od žloutků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Do hotového sněhu přidejte špetku soli, která zajistí dostatečnou tuhost.

Čtěte také: Měla jsem už dost listového těsta. Pak mi kamarádka řekla o tomto úžasném receptu na jablečný závin, který je zdravý a šťavnatý, bez listového těsta a jen z 5 ingrediencí! Zní to až příliš dokonale?

V jiné misce si pak utřete žloutky s cukrem.

Ve třetí misce je pak třeba si ještě vyšlehat smetanu.

Následně všechny tři připravené směsi smíchejte a vytvořte jednu společnou.

Hotovou směs pak už jen dejte do mrazáku a vyčkejte ideálně 5-6 hodin. Během této doby doporučujeme zmrzlinu několikrát vytáhnout a promíchat, čímž se vyhnete vzniku nepříjemné ledové drti, která je zpravidla bez chuti.

Pak už jen stačí najít mlsné jazýčky a podávat.

Přejeme dobrou chuť!