V obchodě už nikdy nezapomenu koupit dva tavené sýry navíc. Nepůjdou do salátu, ale do tohoto skvělého receptu!

Milujete křupavé a křehké pečivo, ale ne ve sladké podobě? Pak určitě vyzkoušejte tyto lahodné sýrové šnečky, které se Vám po zakousnutí jen tak rozpadnou v ústech. Zamiluje si je celá rodina a jsou velmi jednoduchou alternativou klasických rohlíčků. Hlavně, pokud potřebujete péct rychle a bez zdlouhavé přípravy.

Reklama

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 200 g taveného sýra
  • 1 vejce
  • 80 g másla
  • 1 lžičku cukru
  • 1 KL soli
  • 1 šálek polohrubé mouky
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • 2 PL mléka
  • sezam na posypání

Jak na to?

Tavený sýr proběhněte přes struhadlo, smíchejte s vajíčkem a přidejte rozpuštěné máslo, sůl a cukr. Vše spolu dobře promíchejte a potom pomalu přidávejte mouku spolu s práškem do pečiva.

Směs důkladně promíchejte a prohněťte husté těsto. V případě, že je těsto po sýru příliš lepkavé, dosypávejte mouku, dokud nebude akorát. Těsto si vyválejte na pomoučeném vále a rozřízněte ho na 2 poloviny. Každou polovinu pak srolujte a z této role šikmým řezem nakrájejte libovolně tlusté šnečky.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Ty na závěr potřete mlékem a na něj nasypte sezamová zrníčka a dejte péct na pekáč vyložený papírem na pečení. Troubu si rozehřejte na 180 stupňů a šneky pečte přibližně 15 minut. Výborně chutnají horké, ale zůstanou čerstvé i příští dva dny. Zamilujete si je jak při ranní kávě, tak i při večerním mlsání.

Přejeme dobrou chuť!

Reklama