Jedinečná fialová velikonoční vejce! Jak je připravit?

Barvení skořápek vajíček je na Velikonoce velmi běžné. Ale věděli jste, že můžete obarvit i samotná vajíčka a potom je v klidu sníst? Ano, je to pravda! Je to velmi jednoduché a všichni budou překvapení, když jim naservírujete fialová vajíčka s domácí pomazánkou. Jejich jedinečná barva neovlivňuje jejich tradiční chuť, ale na talíři budou vypadat naprosto fantasticky.

Reklama

Co budete potřebovat?

Fialová vajíčka se skvěle hodí na Velikonoce, ale můžete tento proces použít i jako zajímavý experiment pro děti. Zaručeně se jim bude líbit, jak se změní barva bílků. Přitom je to extrémně jednoduché a potřebujete jen jednu věc. A na lahodnou pomazánku potřebujete jen další dvě ingredience. Pusťte se do toho a užijte si toto jedinečné pohoštění. Potřebujete:

  • vejce (natvrdo) – 6 ks,
  • šťáva z červené řepy – 500 ml,
  • křen – 1 lžička,
  • majonéza – 2 lžíce,
  • pažitka – ½ svazku.
smakosze.pl

Pracovní postup

V první řadě si potřebujete připravit barevná vajíčka. Uvařte si všechny natvrdo jako obvykle. Uvařená vajíčka oloupejte a vložte do mísy nebo hrnce. Zalijte vejce šťávou z červené řepy, která jim dodá nádherné a velmi netradiční zbarvení. Nádobu pevně uzavřete pokličkou, víčkem nebo alespoň potravinářskou fólií a vložte do lednice. Vejce by se měla barvit minimálně kolik hodin. Klidně je nechte v tekutině přes noc, abyste získali nádherně sytou barvu.

smakosze.pl
Reklama

Druhý den vejce vyndejte z tekutiny a podélně je rozkrojte. V menší misce si smíchejte majonézu s křenem a důkladně suroviny promíchejte. Přeneste tuto směs do cukrářského sáčku a naneste trochu na každý kus vajíčka. Nakonec si nasekejte čerstvou pažitku najemno a ozdobte každý kousek. Takto hotová vajíčka můžete podávat jako pohoštění při oslavě Velikonoc. Nejen samotná barva, ale také domácí pomazánka vám zajistí nádherné a velmi překvapivé pohoštění. Dobrou chuť!

Zdroj: smakosze.pl

Reklama