Milovníci letní pochoutky, kteří si rádi pochutnají i na netradičních receptech, určitě ocení chutné křupavé langoše plněné klobáskou a sýrem. Tato pochoutka je kalorická bomba, ale je to přesně to jídlo, které budete milovat a s radostí se kát za ty chutné kalorie, které jste právě dostali do těla.
Co budete potřebovat?
- 1 dl mléka
- 1 lžičku moučkového cukru
- 25 g čerstvého droždí
- 30 dkg mouky
- 1 ČL soli
- 100 ml vody
- 200 g tvrdého sýra
- 300 g zakysané smetany
- slunečnicový olej na smažení
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
Droždí nadrobte do vlažného, nebo mírně teplého mléka a přidejte moučkový cukr, nechte 10 minut odstát. V misce si prosejte mouku, přidejte sůl a droždí s mlékem a cukrem.
Potom si těsto rozdělte na kousky velké jako menší pěst a vymodelujte je do tvaru koleček, tedy menších langošů. Do středu každého langoše dejte nakrájenou klobásu a nastrouhaný sýr, těsto přeložte na polovinu a promačkejte okraje, aby se nádivka nedostala omylem ven.
V pánvi si rozehřejte olej a langoše smažte obvyklým způsobem. Podávejte přelité zakysanou smetanou.
Přejeme dobrou chuť!