Do pařezu udělal několik hlubších zářezů, do kterých dal papír. Pokud se naučíte tento trik i Vy, budete moci grilovat kdekoliv a kdykoliv!

Rádi chodíte do přírody a rádi si tam i něco opečete? Otevřená ohniště však nejsou všude a navíc na mnoha místech jsou v letních dnech i zakázána. No mít vlastní ohniště, které je čistě přírodní, přenosné a navíc uzavřené? To chce nápad! Každý gril přece nemusí vypadat takto…

Reklama

Užít si den ve volné přírodě a odpočinout si na mýtině v lese, kde si ugrilujete maso, nebo opečete buřty? Nic nemůže být jednodušší, hlavně pokud máte po ruce tento malý zázrak! Připravte si jeden pařez a pilku, případně elektrickou pilu. Nezapomeňte si do batohu přibalit maso a můžete se klidně vydat na celodenní rodinný výlet do lesa.

Přenosný a přírodní

Tento gril můžeme klidně nazvat stoprocentním eko ​​grilem. Celkem postačí pokud si cestou před opékáním nasbíráte pár větviček na rozdělání ohně. Celý „vynález“ se nazývá také tzv. švédský hořák. Je ideální ve všech směrech a ocení ho dokonce i strážci přírody. Oheň Vám na něm vydrží přibližně 2-3 hodiny, závisí na velikosti kousku dřeva.

Odřízněte si ze suchého kusu kmene stromu kus o průměru přibližně 20-25 cm, jaký uznáte za vhodné. Doporučujeme však dlouhý zhruba od dlaně po loket.

Reklama

Postavte ho a s pomocí pilky, nebo elektrické pily do něj udělejte několik hlubších zářezů. Měly by sahat přibližně do dvou třetin délky vyříznutého kmene. V žádném případě kmen nepřepulte úplně.

Dovnitř zářezů nacpěte noviny, nebo suchý papír, můžete jej polít olejem a navrch naskládejte větvičky, případně třísky. Zapalte a počkejte, dokud se ohýnek nerozhoří. Pak ho chvíli udržujte, aby kus ze středu kmene shořel a můžete začít s romantickou opékačku.

Jak se Vám tento nápad zamlouvá? Nám přijde naprosto geniální!

Reklama