Vrstvený krémovo-šlehačkový zákusek: s tímto koláčem nikdy neuděláte chybu!

Kombinace nadýchaného a vláčného korpusu s jemným pudinkem doplněná lehoučkou šlehačkou? Už jen při představě jednotlivých vrstev tohoto zákusku Vám budou téct sliny. Tyto pudinkové řezy jsou to pravé ořechové pro jakoukoliv návštěvu, která Vás za tento cukrářský počin bude nosit na rukou. Nejenže skvěle vypadá, ta chuť je prostě fantastická a perfektně vychlazený dezert je navíc skvělým zpříjemněním horkého letního dne. Neváhejte si připravit sladkou dobrotu i Vy a chvály se Vám budou jen tak hrnout.

Reklama

Těsto nadýchané jako pavučinka, doplněné jemnou chutí pudinku a šlehačky je zárukou kvality. Na tento zákusek nedáme dopustit a pokud chcete ohromit svou rodinu nebo hosty, určitě jim připravte toto sladké pokušení.

Co budete potřebovat?

Na těsto:

  • 6 vajec
  • 6 polévkových lžic cukru
  • 1 balíček kypřícího prášku do pečiva
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • 4 polévkové lžíce polohrubé mouky

Na krém:

Reklama
  • 1 balíček vanilkového pudingu
  • 400 ml mléka
  • 3 polévkové lžíce cukru
  • 250 g másla
  • 200 g moučkového cukru
  • 50 g mléčné čokolády

Na ozdobení:

  • 200 ml smetany na šlehání
  • 50 g mléčné čokolády na strouhání

Jak na to?

Nejprve si připravíme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme se šesti lžícemi cukru. V jedné nádobě spolu smícháme zbylé suché ingredience – k mouce přidáme prášek do pečiva a kakao, a vše dobře promícháme. Tuto sypkou směs postupně přidáváme k rozšlehaným žloutkům a neustále mícháme. Na závěr si z bílků ušleháme sníh, který postupně přidáváme ke směsi tak, aby nám nespadl. Takto připravené těsto pečeme na plechu v troubě, kterou jsme předehřáli na 180 stupňů. Pečeme přibližně 25 minut.

Dokud se nám peče korpus, přejdeme k přípravě pudinkového krému. Na začátku si ke změklému máslu přidáme moučkový cukr a dobře to spolu vymícháme. Pak si uvaříme práškový puding v mléce s krystalovým cukrem. Pudink necháme vychladnout a pak k němu přimícháme máslo. Na závěr do něj ještě nastrouháme mléčnou čokoládu a vše dobře promícháme.

Upečený piškot rozřízneme na polovinu a na dolní plát korpusu natřeme trochu více než polovinu pudinkového krému. Tuto vrstvu pak zakryjeme druhým plátem piškotu a znovu na ni naneseme všechen zbylý pudink. Úhledně ho rovnoměrně rozetřeme a potom z dobře vychlazené smetany ke šlehání pomocí mixéru připravíme šlehačku. Tu naneseme na zákusek jako poslední vrstvu. Zákusek ještě ozdobíme strouhanou čokoládou. Zákusek necháme v lednici ztuhnout a následně nakrájený podáváme. Přejeme Vám dobrou chuť!

Reklama