Toto je perfektní trik, jak připravit plněné zelné listy již za pár minut! Děkuji tomu, kdo dostal tento perfektní nápad!

Příprava zelí může být trochu zdlouhavá, zvláště pokud ho připravujete klasickým způsobem, tedy vařením ve slané vodě. Pokud však máte naspěch a navařeno musíte mít opravdu rychle, vyzkoušejte tento jednoduchý trik.

Reklama

Zelí bez vaření

Důležitý je i druh zelí. Snažte se vybírat si raději mladou kapustu, která má ještě tenčí listy. Ty už zpravidla bývají i velké, ale to není podmínkou. Ze zelí odstraňte vrchní listy, omyjte ho a odřízněte tvrdý stonek. Při hmotnosti 1,5-2 kg stačí, když pustíte mikrovlnku na 900 wattů a necháte ho ohřívat přibližně 12 minut.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Po této době by již mělo být zelí měkké a listy by se měly dát bez problémů oddělit. Nyní je můžete klidně plnit Vaší oblíbenou náplní a zapékat, krájet a dát dusit na sladko, přičemž bude zelí hotové o polovinu času dříve, než kdybyste ho dusili za syrového stavu.

Zda je zelí dostatečně měkké, zjistíte jednoduše, a sice, že do listů prstem jemně píchnete. Pokud budou měkké a poddajné, můžete zelí klidně vyndat. Pokud bude zelí ještě pevné, prodlužte dobu ohřevu v mikrovlnce.

Vyzkoušíte? My určitě ano!

Reklama