Mé vlasy se mastily rychlostí světla a byly naprosto bez života. Už už jsem to s nimi chtěla vzdát, když mi najednou poradila kamarádka tento bezvadný trik!

Nevím jak Vy, ale já se s mastnými vlasy necítím nijak dobře. Jeden s nimi v culíku přežiji, ale nedá se říct, že bych z toho jásala. Zejména nyní v létě, když teploty na teploměrech vyskakují do enormích výšek, se člověk potí mnohem více, v důsledku čehož se mastí vlasy ještě 2x rychleji než běžně. Díky pocení a mastnotě naše vlasy poté vypadají splihle a bez života. Pokud jste jako já hledali dlouho způsob, jak prodloužit mytí vlasů alespoň o jeden den, tak právě Vás těchto pár skvělých tipů potěší nejvíce!

Umývejte si vlasy převařenou nebo filtrovanou vodou

[hana-code-insert name=’google‘ /]Budete se divit, ale i klasická tekoucí voda může mít vliv na kvalitu vlasů. Zkuste si proto na druhý den po umytí opláchnout vlasy převařenou vodou. Dodáte jim tak vzdušnost a texturu. Vždy však pamatujte, že by eplota vody, v níž si myjete i oplachujete vlasy, měla mít přibližně 38°C.

Čtěte také: Zapečené masové placky se sýrem a smetanou: rychlovka za pár minut, kterou budete zbožňovat!

S vlasovými připravky je třeba zacházet s mírou

Pokud po umytí vlasů používáte různé přípravky na péči, měli byste si být vědomi toho, že tím Vaše vlasy zbytečně zatěžujete, což v důsledku může přispět k jejich křehkosti až lámavosti. Abyste těmto následkům zabránili, měli byste přípravky vždy používat s mírou. Někdy opravdu stačí jen malé množství. Jak se říká, méně je někdy více.

Zkuste se méně česat

Věřte, nebo ne, pokud se často češete a hřeben se často dotýká Vašich vlasů a vlasové pokožky, mazové žlázy jsou neustále aktivní. I to tedy může být jeden z důvodů, proč se Vaše vlasy mastí tak rychle. Doporučujeme tedy méně používat hřeben a místo toho si raději pořídit jemný kartáč s přírodními štětinami.

To samé platí také pro ruce! Měli byste vlasů a pokožky hlavy dotýkat co nejméně.

Používejte šampony bez sulfátů a parabenů

Je vědecky dokázáno, že sulfáty a parabeny jsou pro lidskou pokožku nezdravé, neboť ucpávají póry. Často však máme pocit, že tyto šampony dělají našim vlasům dobře. V jistém slova smyslu máme pravdu, je to však ale jen dočasné a krátkodobé. Při delším používání se pokožka v důsledku ucpávání pórů mastí více, nedej bože se začnou tvořit lupy a s kondičkou vlasů to jde z kopce dolů. Doporučujeme proto používat šampony bez sulfátů a parabenů. Nelekněte se však, pění méně. Vlasům ale prospívají.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Snižte teplotu

Pokud si po umytí vlasy pravidelně foukáte, žehlíte či kulmujete, vlasy tím dostatečně zatěžujete. Dbejte proto na to, abyste používali co nejnižší teplotu. Představte si troubu rozpálenou na vysokou teplotu. Stejně tak ničíte své vlasy. Pokud tedy dle Vašeho uvážení „musíte“ používat výše zmíněné spotřebiče, ujistěte se alespoň, že používáte stylingové prostředky na ochranu před tepelnou úpravou.

Udělejte si jednou za čas peeling hlavy

Funguje to na stejném principu, jako když provádíte peeling pokožky u zbytku těla. Peeling odstraňuje odumřelé části kůže a zároveň napomáhá k prokrvení. Vytvořte si domácí peeling složený ze sody a vody. Stačí vytvořit kašičku, kterou si promasírujete pokožku hlavy. Nezapomínejte jen, že peelingovou směs musíte pořádně vymýt.

Převlíkejte si častěji povlak na polštáři

Na polštáři ležíme poměrně často a dlouho. To znamená, že právě tento náš pohodlný přítel absorbuje mastnotu, nečistoty a části odumřelé kůže. V důsledku toho je ideální živnou půdou pro bakterie a plísně. Proto byste se měli řídit pravidlem, měnit povlečení na polštáři min. jednou týdně.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Chraňte své vlasy před změnami teplot

Jak jste si v zimě asi mohli sami všimnout, v tomto období často dochází ke zhoršení kvality Vašich vlasů. Je to jednoduché, vlasům totiž neprospívá změna teplot. V zimě zejména byste proto měli nosit pokrývku hlavy. Ta by ale měla platit i při nadměrném vystavování se na přímém slunci! Chráníte se tak nejen před úpalem, ale ochráníte i své vlasy.