Také jste zvyklí si svou odpolední kávu či čaj vychutnávat s něčím sladkým? Tyto úžasné, sladké a velmi chutné donuty jsou to pravé ořechové pro každé takto strávené odpoledne. Co je při tomto receptu úplně nejlepší? Příprava je naprosto jednoduchá a také velmi rychlá. Nemusíte tedy vůbec dlouhé hodiny čekat, než Vám např. vykyne těsto. Nuž, vyzkoušejte sami a uvidíte!
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
- 2 a 1/2 hrnku hladké mouky
- 250 ml kefíru
- 5 lžic cukru
- 1 vajíčko
- 3 lžíce oleje
- 1/2 lžičky jedlé sody
- špetku soli
- olej na smažení
- moučkový cukr na posypání
Jak na to?
Nejdříve si smíchejte kefír, vajíčka, sůl a cukr.
Poté přidejte jedlou sodu a 3 lžíce oleje. Nezapomeňte důkladně promíchat.
Pak už jen stačí přisypávat hladkou mouku a těsto neustále míchat. Doporučujeme používat ruce, abyste měli jasnější představu o tom, jakou konzistenci těsto má.
[hana-code-insert name=’google‘ /]Těsto by mělo být vláčné, ale zároveň i elastické. Splňuje-li Vám tyto podmínky, zabalte ho do plastové fólie a nechte odpočívat 25 minut.
Těsto rozdělte na dvě části a vyválejte kruh o šířce cca 1 cm.
Pomocí skleněného poháru vykrojte kroužky a dovnitř každého udělejte ještě další kroužek tak, aby Vám vznikl klasický tvar donutu.
Na pánev si dejte potřebné množství oleje a donuty v něm smažte z obou stran dokud nebudou mít klasickou zlatou barvu.
Na závěr nechte donuty trochu vychladnout a pak je posypte práškovým cukrem.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Dobrou chuť přejeme!