Jemná smetanová omáčka s křehkým kuřecím masem se vám rozplyne na jazyku. Příprava dnešního receptu je neuvěřitelně jednoduchá a rychlá. Stačí, když nakrájíte pár surovin, hodíte do zapékací mísy a upečete v troubě. Díky tomu budete mít mnohem více času na svou rodinu a zároveň jim nabídnete domácí jídlo na talíři. Podívejme se, co si musíte připravit.
Co budete potřebovat?
Čerstvé kuřecí maso je základ, bez kterého se neobejdete. K tomu přidejte smetanu, koření a trochu zeleniny. Získáte jedinečné jídlo zapečené v troubě, na kterém si pochutnají všichni členové rodiny. A zabere vám v kuchyni jen pár minut. Během pečení se klidně můžete věnovat dětem nebo si jít přečíst svou oblíbenou knížku. Na výrobu si připravte:
- kuřecí prsa – 2 ks,
- paprika – 1 ks,
- vejce – 2 ks,
- smetana – 100 gramů,
- sůl – podle chuti,
- mletý černý pepř – podle chuti,
- kurkuma – podle chuti,
- sušená petrželka – podle chuti,
- rajče – 1 ks.
Pracovní postup
Kuřecí prsa opláchněte vodou, osušte a nakrájejte na kostky. Dostatečně velkou zapékací formu vymažte olejem. Vložte do ní maso a dochuťte ho solí i mletým černým pepřem. Důkladně maso promíchejte, aby se ochutilo. Nakrájejte papriku a přidejte ji k masu. V čisté misce rozšlehejte dvě vejce a dochuťte je. Přidejte smetanu a petrželku. Směs nalijte na maso. Dávejte si pozor, aby omáčka pokryla celé maso. Jedině díky tomu se kuře připraví rovnoměrně a také se ochutí rovnoměrně.
Na povrch masa vyskládejte rajče nakrájené na kolečka. Troubu předehřejte na 200 stupňů a pokrm pečte po dobu 4é minut. Hotové jídlo můžete posypat strouhaným sýrem a vrátit na pár minut do trouby, aby se roztekl. Nemusíte ho ovšem přidávat, protože i bez sýru si užijete dokonalou chuť a příjemnou sytost tohoto rodinného pokrmu. Navíc se zásobujete nejen masem, ale také chutným kořením a zeleninou. Jako přílohu zvolte brambory, hranolky nebo bramborovou kaši. Dobrou chuť!
Zdroj: bukvarche.com