Mé pokojové květiny vypadaly vážně zoufale, pak mi ale kamarádka řekla o tomto skvělém hnojivu, díky kterému mé květiny rostou rychleji a vypadají stále svěže!

Jak všichni víme a často z vlastní zkušenosti, o pokojové květiny je třeba se řádně starat, zejména pak v průběhu zimního období. Dlouhou dobu jsem o tom nevěděla, ale pak se se mnou kamarádka podělila o tento tip na super hnojivo. To je tak úžasné zejména kvůli jedné základní ingredienci, kterou jistě máte doma i Vy!

Možná budete překvapení, ale jde o droždí. To je ta kouzelná surovina, díky níž budou Vaše pokojové květiny kvést a růst jako ještě nikdy. Jak je to možné? Fytohormony a vitamín B, který je v kvasinkách, stimulují růst.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 10 g droždí
  • 1 PL cukru
  • 1 l teplé vody

Jak na to?

  1. Nejprve si ve vodě rozpusťte droždí a za stálého míchání přisypte cukr. Tuto směs byste měli vařit cca po dobu 2 hodin.
  2. Výslednou směs byste poté měli zředit v poměru 1:5.
  3. Hnojivo byste měli na květiny používat zejména během chladných měsíců, zpravidla 1x za 10 dnů, jinak max. 1x za měsíc.

Nevěříte? Vyzkoušejte! Jak sami uvidítě, droždí Vám při péči o pokojové květiny velmi pomůže!

Čtěte také: Tahle maminka měla ve svém bříšku skutečný zázrak. Když otěhotněla, všichni okolo se těšili na to, až její děťátko uvidí na vlastní oči. Při prvním shledání každý doslova oněměl úžasem. Nedivíme se. A co vy?