Jedná se o vskutku výborný pokrm, který můžete připravit na vícero způsobů a zároveň ho můžete podávat jako přílohu, ale i hlavní chod.
Reklama
Recept je však výjimečný především tím, že můžete obměňovat náplň, jak se Vám jen zlíbí. Je-li tedy libo spíše masitý pokrm, pak můžete jednoduše zaměnit sýrovou náplň za tu šunkovou.
Co budete potřebovat?
Na těsto:
- 3 šálky hladké mouky
- 1 šálek řídkého bílého jogurtu nebo kefíru
- 1 vejce
- 1 ČL soli
- 1 ČL cukru
- 1/2 ČL jedlé sody
- 1 a 1/2 ČL oleje
Na náplň:
Reklama
- 300 g strouhaného sýra
- 2 stroužky česneku
- svazek najemno nasekaných bylin
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- V misce si nejprve smíchejte 1 vejce, jogurt, sůl, cukr a olej.
- Poté vemte 2 šálky mouky, jedlou sodu a přidejte je do tekuté směsi.
- Teď už můžete vypracovat těsto, do kterého zapracujte i zbylou mouku. Poté těsto nechte cca 10 minut pod utěrkou odpočinout.
- Těsto si následně rozdělte na 9 stejných částí, které rozválejte do tvaru kruhu.
- Do středu každé placky umístěte náplň, poté zaviňte opatrně zpět a znovu rozválejte.
- Placky opečte z obou stran, tak aby měly zlatavý nádech.
- Na závěr už jen potřete česnekem a můžete podávat.
Dobrou chuť přejeme!
Reklama