No tak tohle by mě v životě nenapadlo! Potom, co mi ale kamarádka řekla, že obyčejný černý pepř udělá v pračce zázraky, jsem to musela zkusit taky!

Snad asi každá správná hospodyňka zná tent moment, kdy ve snaze vyprat bílé prádlo vytáhne z pračky tak akorát prádlo zašedlé. Co bychom však měli dělat pro to, aby barevné a bílé prádlo vždy vypadalo jako nové? Přeci jenom si nechceme neustále kupovat nové věci jenom kvůli tomu, že to starší ztratilo v důsledku praní své zářivé barvy. Díky následujícím tipům a trikům, které jsme si pro Vás přichystali, však už můžete přestat mít tyto nepěkné obavy. Co víc, budete potřebovat jen běžné věci, které určitě naleznete doma i Vy!

Může to být zvláštní, ale doporučuji se obloukem vyhnout chemii a zabrousit do oblastí přírodních surovin, které Vás jistě pozitivně překvapí. Proto neváhejte do praní přidat následující potraviny, s výsledkem totiž budete určitě spokojeni!

[hana-code-insert name=’google‘ /]Černý pepř

Čtěte také: Lidé s touto krevní skupinou by toto neměli dělat! Věc, kterou by měl vědět každý – může zachránit život

Ano je to tak, jedná čajová lžička černého pepře s prádlem udělá přímo zázrak. Pepř doporučuji nasypat přímo do prostoru určeného k oplachování, nikoliv k pracímu prášku.

Proč zrovna pepř? Právě toto koření dokáže odstranit i ty nejmenší zbytky pracího prostředku, což je jeden z hlavních důvodů, které vedou k vyblednutí barev.

Sůl

Skvělým pomocníkem při praní je také obyčejná sůl, kterou jistě každá žena v domácnosti nalezne. Stejně jako pepř i sůl je znamenitá v odstraňování zbytků pracího prášku z praného prádla. Díky soli, tak ochráníte nové a zejména pak barevné oblečení.

Doporučuji proto Vaše nové barevné oblečení vždy před prvním praním namočit na cca 30 minut do studené vody se solí.

Ocet

[hana-code-insert name=’google‘ /]Ten napomáhá také skvěle udržovat sytost barevného oblečení. Zároveň je znamenitý v tom, že působí jako přírodní aviváž a změkčovač. Také je skvělým pomocníkem při praní zapáchajícího oblečení, neboť skvěle pohlcuje všelijaké pachy.

Doporučuji proto preventivně přidávat do opakovaných praní cca šálek octa. Budete pozitivně překvapení, až uvidíte, jak ocet skvěle zachová barvu i po nespočtu vyprání.

Citrónová šťáva

Obáváte-li se pachu octa stejně jako já, pak doporučuji využít kyselinu citrónovou, která také dokonale pohlcuje nepříjemné pachy a navíc ještě prádlo krásně provoní a dodá pocit svěžesti.

Káva

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Ta je přímo dokonalým pomocníkem, hovoříme-li o černém oblečení. Jak všichni asi ze své vlastní zkušenosti víte, černé brádlo po nějakém čase ztrácí na své sytosti a kvalitě. Uvařte však dva šálky silné černé kávy a přidejte ji do bubnu s černým oblečením a procesem blednutí se můžete nadobro rozloučit.

Pevně věříme, že se Vám tyto triky budou hodit a že se o ně podělíte i se svými známými.

Krásné a úspěšné praní přeji!