Něvěděla jsem, co s tím, ale vlasy mi ve velkém množství vypadávaly, byly slabé a suché. Pak mi ale kamarádka poradila tento trik a od té doby jsou krásně zdravé!

Jedná se o přírodní zázrak jménem kokosový olej! Je Vám povědomý? Ano, je to dost pravděpodobné, neboť ho spousta lidí používá i k vaření. Na takové palačinky je naprosto dokonalý! Kokosový olej má však všestranné využití i v kosmetice, zejména pak te vlasové. Díky svým blahodárným účinkům totiž přispívá ke zvýšení celkového zdraví vlasů.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Ženy z celého světa od Indie přes Srí Lanku, Filipíny až po Karibik používají tento zázračný olej s cílem udržet si krásné, zdravé a dlouhé vlasy. Jaké jsou tedy benefity tohoto přírodního zázraku?

Čtěte také: Sice nejsem fanda mletého masa, ale tento recept je zkrátka famózní. Zapečené těstoviny Bolognese!

Regenerace roztřepených vlasových konečků

Tento zázračný olej dokáže vlasy posilnit zejména kvůli tomu, že snižuje ztrátu bílkovin. Pravidelnou aplikací tohoto oleje do konečků vlasů tak účinně zabráníte jejich třepení.

Zabraňuje vypadávání vlasů

Ano, je to tak, tento zázračný olej také zabraňuje vypadávání vlasů, což může být zpravidla způsobeno záněty kůže, infekcemi, či jen nedostatkem vitamínů. Tento olej je však bohatý na zdravé tuky, které jsou přínosné pro vlasovou pokožku. Při pravidelné aplikaci tak můžete nadobro zastavit padání vlasů!

Náš tip! Pro povzbuzení růstu vlasů si udělejte odvar z kokosového oleje a šalvěje, který jednou za čas naneste na vlasy a nechte působit celou noc.

Bojuje proti šedinám

Je jasné, že postupem času se začnou u nás všech objevovat šediny. Může to znít děsivě, ale pravdě neutečeme. Kokosový olej je však skvělý při boji proti nim! Stačí si namíchat směs kokosového oleje s pár kapkami citrónu, kterou každý den budete po dobu 15 minut vmasírovávat do Vašich vlasů.

Vyhlazuje vlasy

Trpíte-li na suché a kroutící se vlasy, pak jse pro Vás kokosový olej jasná volba! Tento přírodní zázrak totiž dokáže udržet vlhost uvnitř vlasu, díky čemuž vlasy hydratuje a zabraňuje jejich kroucení a kudrnatění. Zkuste tedy před každým umytím nanést kokosový olej po celé délce Vašich vlasů alespoň an 10-15 minut. Uvidíte, že po pár aplikacích pocítíte znatelný rozdíl.

Bojuje proti lupům

Lupy jsou opět problém suché vlasové pokožky. Není tedy divu, že kokosový olej je jednoznačným lékem.

My doporučujeme smíchat tento zázračný olej ještě s ricinovým olejem, nanést na vlasovou pokožku a nechat působit cca 30 minut. Tento postup byste měli opakovat před každým mytím.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Zabíjí vši

Trpí Vaše ratolesti na vši? Už nemusí, kokosový olej je účinný pomocník! Co více, jedná se o zcela přírodní preparát, tudíž nemusíte dětskou pokožku zatěžovat toxickými chemickými látkami. Kokosový olej jednoduše vši udusí, a v důsledku mastnoty neumožní vajíčkům ve vlasech nadále zůstat.

Pro lepší účinek doporučujeme olej smíchat s tea tree olejem. Pak bude účinek zcela jistě 100%!

Hodně štěstí!