Skvělý nápad na snídani! Zápečenou housku, která učaruje i těm nejmlsnějším jazýčkům!

Také Vám docházejí nápady, co každý den těm Vaším strávníkům připravit ke snídani? Existuje mnoho nápadů a receptů, tento je však jedinečný. Všichni jistě znáte polévku v bochníku chleba, že? Tak dnes Vám poradíme, jak připravit její obměnu!

Reklama

Připravíme si chutnou zapečenou housku s vajíčkem a sýrem, kterou si můžete ještě doplnit o cokoliv dalšího, co Vám přijde pod ruku. Teplá, voňavá a křehká snídane, tak bude na světě!

Co budete potřebovat?

  • 4 velké housky, nebo malé bochníky
  • 4 vejce
  • 150 g šunky
  • 100 g tvrdého sýra
  • petrželovo nať nebo pažitku
  • sůl a pepř dle chuti

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Nejdříve si zapněte troubu, která se po dobu přípravy alespoň pořádně nahřeje. Troubu byste měli předehřát na 180 stupňů.
  2. Poté vezměte housky (bochníky) a odřízněte vrchní část. Vnitřek vydlabte a dno vystelte šunkou a syrovým vajíčkem.
  3. Potom smíchejte nastrouhaný tvrdý sýr a bylinky (petržel) dle Vaší chuti, a posypte vejce.
  4. Housky poté zeshora opět uzavřete, zabalte do alobalu a strčte do předem vyhřáté trouby na cca 5 minut.

Dobrou chuť!

Reklama