Také Vám docházejí nápady, co každý den těm Vaším strávníkům připravit ke snídani? Existuje mnoho nápadů a receptů, tento je však jedinečný. Všichni jistě znáte polévku v bochníku chleba, že? Tak dnes Vám poradíme, jak připravit její obměnu!
Reklama
Připravíme si chutnou zapečenou housku s vajíčkem a sýrem, kterou si můžete ještě doplnit o cokoliv dalšího, co Vám přijde pod ruku. Teplá, voňavá a křehká snídane, tak bude na světě!
Co budete potřebovat?
- 4 velké housky, nebo malé bochníky
- 4 vejce
- 150 g šunky
- 100 g tvrdého sýra
- petrželovo nať nebo pažitku
- sůl a pepř dle chuti
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Nejdříve si zapněte troubu, která se po dobu přípravy alespoň pořádně nahřeje. Troubu byste měli předehřát na 180 stupňů.
- Poté vezměte housky (bochníky) a odřízněte vrchní část. Vnitřek vydlabte a dno vystelte šunkou a syrovým vajíčkem.
- Potom smíchejte nastrouhaný tvrdý sýr a bylinky (petržel) dle Vaší chuti, a posypte vejce.
- Housky poté zeshora opět uzavřete, zabalte do alobalu a strčte do předem vyhřáté trouby na cca 5 minut.
Dobrou chuť!
Reklama