Tento koláč je naprosto lahodná záležitost, kterou v horkých letních dnes jistě potěšíte každou návštěvu! Nadýchané kakaové těsto s lehkou smetanovou náplní totiž ulahodí každému mlsnému jazýčku. Jedná se o jeden z italských receptů, který je dostupný naprosto všem a to nejen cenově, ale i z hlediska realizace.
Reklama
Co budete potřebovat?
- 200 g mascarpone
- 200 g ricotty
- 100 g práškového cukru
- 100 g hořké čokolády
- 400 g máslových sušenek
- 4-5 PL kakaa
- 200 g másla
Jak na to?
- Nejprve si připravte v misce lahodnou smetanovou náplň. Smíchejte ricottu, mascarpone, cukr a čokoládu nastrouhanou na hobliny. Směs byste měli důkladně promíchat, aby Vám vznikl hustý hladký krém. Ten si poté na nějakou chvíli odložte do ledničky a přejděte k výrobě těsta.
- Těsto by mělo být křupavé, proto si nejprve rozdrťte sušenky a ty smíchejte s kakaem a máslem.
- Dortovou formu si vyložte pečícím papírem a na dno si i okraje vylejte připravené těsto.
- Navrch poté navrstvěte lahodný krém a opět posypte sušenkovým těstem. Nezapomeňte, že krém musí být tuhý a vychlazený.
- Troubu si předehřejte na 180 stupňů a pečte cca 25 minut.
- Poté stačí nechat jen vychladnout a můžete podávat.
Dobrou chuť!
Reklama