Také milujete domácí nakládanou zeleninu? Pak Vás jistě potěší tento neobvyklý recept na nakládané okurky v kabátku z křenového listu!

Také milujete, když si v zimě můžete doma u televize otevřít domácí nakládanou zeleninu? Co si budeme povídat, v létě si ji snadno koupíme, ale není nad to, když si o Vánocích můžeme jít vybrat domácí zásoby, které vždy chutnají nejlépe.

Reklama

Dnes pro Vás máme skvělý tip, jak oživit Vás regál v komůrce. Jedná se o nakládané okurky v kabátku z křenového listu. Jde o něco tak fantastického, že Vám můžeme zaručit, že si to zamiluje každý člen Vaší rodiny!

Co budete potřebovat?

  • 1,5 kg okurek
  • čerstvé listy křenu
  • několik rajčatových listů
  • 2-3 stonky kopru
  • 1 chilli papričku
  • 2 ČL soli
  • 5 kuliček celého koření
  • 3 ks hřebíčku
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ČL krystalového cukru
  • 1 PL citrónové šťávy

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Nejprve si umyjte okurky a odřízněte oba konce.
  2. Poté si opláchněte listy křenu a nakrájejte je podle velikosti okurek tak, abyste je mohli pečlivě zabalit.
  3. Každou okukru poté obalte křenovým listem.
  4. Na dno třílitrové nádoby poté vložte všechny ostatní „voňavé“ přísady – česnek, hřebíček, pepř a několik rajčatových listů. Přidejte sůl, cukr a citrónovou šťávu. Poté stačí už jen přidat okurky zabalené v křenových listech a zalít vroucí vodou.
  5. Následně nádobu nechte mírně vychladnout, dobře ji uzavřete a otočte dnem vzhůru.
  6. Po celkovém vychlazení ještě nádobu několikrát otočte, aby se chutě krásně propojily.

Chutně prožité zimní období přejeme!

Reklama