Také milujete, když si v zimě můžete doma u televize otevřít domácí nakládanou zeleninu? Co si budeme povídat, v létě si ji snadno koupíme, ale není nad to, když si o Vánocích můžeme jít vybrat domácí zásoby, které vždy chutnají nejlépe.
Reklama
Dnes pro Vás máme skvělý tip, jak oživit Vás regál v komůrce. Jedná se o nakládané okurky v kabátku z křenového listu. Jde o něco tak fantastického, že Vám můžeme zaručit, že si to zamiluje každý člen Vaší rodiny!
Co budete potřebovat?
- 1,5 kg okurek
- čerstvé listy křenu
- několik rajčatových listů
- 2-3 stonky kopru
- 1 chilli papričku
- 2 ČL soli
- 5 kuliček celého koření
- 3 ks hřebíčku
- 2 stroužky česneku
- 1 ČL krystalového cukru
- 1 PL citrónové šťávy
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Nejprve si umyjte okurky a odřízněte oba konce.
- Poté si opláchněte listy křenu a nakrájejte je podle velikosti okurek tak, abyste je mohli pečlivě zabalit.
- Každou okukru poté obalte křenovým listem.
- Na dno třílitrové nádoby poté vložte všechny ostatní „voňavé“ přísady – česnek, hřebíček, pepř a několik rajčatových listů. Přidejte sůl, cukr a citrónovou šťávu. Poté stačí už jen přidat okurky zabalené v křenových listech a zalít vroucí vodou.
- Následně nádobu nechte mírně vychladnout, dobře ji uzavřete a otočte dnem vzhůru.
- Po celkovém vychlazení ještě nádobu několikrát otočte, aby se chutě krásně propojily.
Chutně prožité zimní období přejeme!
Reklama