Určitě jste už někdy jedli tento jedinečný dezert, u kterého se jistě shodneme na tom, že je k chuti zkrátka vždy, kdykoli je na stole. Pařížské kostky jsou jednoduchým, ale velmi chutným dortem, který milují lidé ze všech koutů světa. Proč bychom si je však měli kupovat, když si je podle tohoto jednoduchého a rafinovaného receptu můžeme připravit doma? Pojďme na to!
Reklama
Co budete potřebovat?
Na těsto:
- 6 celých vajec
- 4 žloutky
- 4 bílky
- 250 g vanilkového cukru
- 200 g hladké mouky
- 2 šálky kakaa
- 100 g másla
Na náplň:
- 400 ml šlehačky
- 2 žloutky
- 150 g hořké čokolády
- 1 vanilkový pudink
- 2 ČL nastrouhané čokolády na posyp
Jak na to?
- Nejprve si nad parou vyšlehejte všechny vejce, žloutky a cukr.
- Po ochlazení je nalije do misky, přidejte mouku, kakao a máslo pokojové teploty. Vše vždy důkladně promíchejte.
- Poté si vyšlehejte bílky na tvrdý sní a přidejte je do těsta. Promíchejte opatrně vařečkou.
- Hotové těsto poté nalijte do pekáče vystlaného pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu asi 40 minut.
- Mezitím si připravte krém. Nejprve si uvařte pudink, ale v poloviční dávce mléka a s přidáním žloutků a hořké čokolády.
- Následně si vyšlehejte šlehačku a po vychlazení pudinku opatrně přimíchejte smetanu.
- Větší část krému natřete na jednu část těsta, kterou poté přiklopte druhou stranou těsta a tu natřete už jen tenkou vrstvou.
- Nakonec posypte vrch dortu čokoládovými hoblinami a nechte vychladit v ledničce.
Dobrou chuť přejeme!
Reklama