Na první pohled se Vám může zdát, že jde o netradiční recept, ale jakmile jednou ochutnáte, zjistíte, že je to skvělá volba na večeři i slavnostní oběd. Jedná se o kousek vepřové panenky, která je nařezaná do hřebenového tvaru a naplněná zeleninou a sýrem. Nejen, že to krásně vypadá, ale také chutná. Můžeme Vám slíbit, že jde o kulinářský zážitek. Už se nemůžete dočkat, že?
Reklama
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
- 750 g vepřové panenky
- 5 PL grilovacího koření
- 2 PL hořčice
- 100 g cibule
- 4 větší rajčata
- 2 PL slunečnicového oleje
- 100 g žampiónů
- ¼ ČL soli
- ¼ ČL černého pepře
- 3 PL červeného vína
- 100 g tvrdého sýra
- ½ ČL jablečného octa
Jak na to?
- Nejprve byste si měli maso důkladně očistit, vysušit a nařezat. Pamatujte, že řezy by měly být sahat cca do ¾. Vzdálenost mezi jednotlivými řezy by neměla přesáhnout 2 cm.
- Maso poté vložte do hlubší misky a připravte si marinádu z hořčice a grilovacího koření. Nezapomeňte dostat marinádu i do záhybů tak, aby bylo maso rovnoměrně ochucené. Poté maso dejte do chladničky na dobu alespoň 2 hodin.
- Mezitím budete mít krásný čas připravit si zeleninu. Na kroužky si tedy nakrájete cibuli, přidejte sůl, pepř a jablečný ocet. Cibulit byste takto měli nechat odstát asi 10 minut. Během toho si už jen nakrájejte na plátky žampióny a rajčata.
- [hana-code-insert name=’Dole‘ /]Po 2 hodinách můžete připravenou zeleninu vložit do zářezů vepřové panenky.
- Pak už je stačí zvrchu posolit, pokapat lehce olejem a vložit do trouby vyhřáté na cca 200 stupňů na dobu 45 minut.
- Po této době maso vyndejte a naplňte ho ještě tvrdým strouhaným sýrem. Nechte poté dopéct cca 5-10 minut a můžete podávat.
Dobrou chuť přejeme!
Reklama