Letní večery vyžadují dobré a lehké jídlo, které ale zároveň zasytí i ty nejmlsnější členy rodiny. Protože si v létě zpravidla užíváme čerstvosti domácí zeleniny přímo ze zahrádky, zpravidla i platí, že pokrmy vnímáme z velké části nosem, a proto tak rádi používáme k vaření nejrůznější bylinky. Ty nejen jídlo krásně ovoní, ale zároveň mu dají neskonale výbornou chuť. Pečená cuketa s bramborami a česnekem Vás okouzlí svou lehkostí a dokonalou chutí. Aromatický tymián pak dodá jídlu punc dokonalosti!
Reklama
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
- 3 menší cukety
- 3 středně velké brambory
- 4 rajčata
- 4 stroužky česneku
- 100 g zakysané smetany
- strouhaný tvrdý sýr dle chuti
- tymián dle chuti
- sůl a koření dle chuti
- 3 PL slunečnicového oleje
Jak na to?
- Nejprve si očistěte, oloupejte a na plátky nakrájejte brambory. Stejně tak poté postupujte s rajčaty a cuketou.
- Plátky zeleniny poté poskládejte střídavě do pekáče, jak je znázorněno na obrázku, a jemně zakápněte olejem.
- [hana-code-insert name=’Dole‘ /]Následně použijte prolisovaný česnek, který naneste rovnoměrně na všechnu zeleninu.
- Vše poté osolte, opepřete a okořeňte dle Vaší chuti. Určitě nezapomeňte na tymián.
- Na závěr zeleninu přelijte zakysanou smetanou a zasypte strouhaným sýrem.
- Péct byste měli pokrm v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů cca 20-25 minut, dokud nebude sýr zlatavý.
Dobrou chuť přejeme!
Reklama