Skvělý tip na lehkou rychlou večeři, která zasytí i ty nejhladovější členy rodiny! Vyzkoušejte i Vy doma připravit voňavou zapečenou cuketu s bramborami a tymiánem!

Letní večery vyžadují dobré a lehké jídlo, které ale zároveň zasytí i ty nejmlsnější členy rodiny. Protože si v létě zpravidla užíváme čerstvosti domácí zeleniny přímo ze zahrádky, zpravidla i platí, že pokrmy vnímáme z velké části nosem, a proto tak rádi používáme k vaření nejrůznější bylinky. Ty nejen jídlo krásně ovoní, ale zároveň mu dají neskonale výbornou chuť. Pečená cuketa s bramborami a česnekem Vás okouzlí svou lehkostí a dokonalou chutí. Aromatický tymián pak dodá jídlu punc dokonalosti!

Reklama

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 3 menší cukety
  • 3 středně velké brambory
  • 4 rajčata
  • 4 stroužky česneku
  • 100 g zakysané smetany
  • strouhaný tvrdý sýr dle chuti
  • tymián dle chuti
  • sůl a koření dle chuti
  • 3 PL slunečnicového oleje

Jak na to?

  1. Nejprve si očistěte, oloupejte a na plátky nakrájejte brambory. Stejně tak poté postupujte s rajčaty a cuketou.
  2. Plátky zeleniny poté poskládejte střídavě do pekáče, jak je znázorněno na obrázku, a jemně zakápněte olejem.
  3. [hana-code-insert name=’Dole‘ /]Následně použijte prolisovaný česnek, který naneste rovnoměrně na všechnu zeleninu.
  4. Vše poté osolte, opepřete a okořeňte dle Vaší chuti. Určitě nezapomeňte na tymián.
  5. Na závěr zeleninu přelijte zakysanou smetanou a zasypte strouhaným sýrem.
  6. Péct byste měli pokrm v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů cca 20-25 minut, dokud nebude sýr zlatavý.

Dobrou chuť přejeme!

Reklama