Kuřecí prsíčka jsou univerzální produkt, který lze smažit, vařit, péct, přidat do salátů a mnoha dalších pokrmů. Ale bohužel, ne vždy to splní naše očekávání. Často jsou příliš suchá. Aby ne, je to nejčastější chyba, které se nevědomky dopouštíme. Chcete-li připravit šťavnatá kuřecí prsa, nemusíte mít zvláštní schopnosti, stačí si vybrat jen ten správný recept.
Reklama
Právě o tento recept se chceme s Vámi podělit. Kuřecí prsa s mozzarellou na polštáři z aromatického křupavého chlebíku se špenátem je elegantní pokrm, který si získá Vaše srdce již s prvním ochutnáním. Obecně velmi doporučujeme vařit kuře tímto způsobem, slibujeme, že budete potěšeni!
Co budete potřebovat?
- kuřecí prsa
- toastový chléb
- olivový olej
- 2 stroužky česneku
- 1 balení mozzarelly
- 3-4 ks rajčat
- sůl dle chuti
- černý pepř dle chuti
- 15 g špenátu
- 50 g parmezánu
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Nejprve si očistěte kuřecí prsa, do kterých poté opatrně udělejte hlubší zářezy. Dejte však pozor, ať se Vám prsa nerozpadnou. Zářezů byste měli udělat cca 5-6 ve vzdálenosti cca 1 cm.
- Poté přijde na řadu mozarella, kterou si nařežte na plátky, kterými poté vyplňtě zářezy v kuřecích prsou. Stejně tak postupujte s rajčaty.
- Následně už jen dochuťte dle Vaší chuti. My doporučujeme jen osolit, opepřit a zakápnout olivovým olejem.
- Teď přichází na řadu toastový chléb, na který použijte pár kapek olivového oleje, prolisovaný česnek a špenát (doporučujeme čerstvé špenátové listy).
- Na toasty poté položte připravená kuřecí prsa a vložte do trouby předem vyhřáte na 190 stupňů na cca půl hodiny.
- Těsně před koncem prsa ještě posypte parmezánem.
Dobrou chuť přejeme!
Reklama