Lámete si hlavu s tím, jak připravit šťavnatá kuřecí prsa, neboť je máte pravidelně vysušená? Pak vyzkoušejte tento úžasný recept na plněná zapečená kuřecí prsa!

Kuřecí prsíčka jsou univerzální produkt, který lze smažit, vařit, péct, přidat do salátů a mnoha dalších pokrmů. Ale bohužel, ne vždy to splní naše očekávání. Často jsou příliš suchá. Aby ne, je to nejčastější chyba, které se nevědomky dopouštíme. Chcete-li připravit šťavnatá kuřecí prsa, nemusíte mít zvláštní schopnosti, stačí si vybrat jen ten správný recept.

Právě o tento recept se chceme s Vámi podělit. Kuřecí prsa s mozzarellou na polštáři z aromatického křupavého chlebíku se špenátem je elegantní pokrm, který si získá Vaše srdce již s prvním ochutnáním. Obecně velmi doporučujeme vařit kuře tímto způsobem, slibujeme, že budete potěšeni!

Co budete potřebovat?

  • kuřecí prsa
  • toastový chléb
  • olivový olej
  • 2 stroužky česneku
  • 1 balení mozzarelly
  • 3-4 ks rajčat
  • sůl dle chuti
  • černý pepř dle chuti
  • 15 g špenátu
  • 50 g parmezánu

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Nejprve si očistěte kuřecí prsa, do kterých poté opatrně udělejte hlubší zářezy. Dejte však pozor, ať se Vám prsa nerozpadnou. Zářezů byste měli udělat cca 5-6 ve vzdálenosti cca 1 cm.
  2. Poté přijde na řadu mozarella, kterou si nařežte na plátky, kterými poté vyplňtě zářezy v kuřecích prsou. Stejně tak postupujte s rajčaty.
  3. Následně už jen dochuťte dle Vaší chuti. My doporučujeme jen osolit, opepřit a zakápnout olivovým olejem.
  4. Teď přichází na řadu toastový chléb, na který použijte pár kapek olivového oleje, prolisovaný česnek a špenát (doporučujeme čerstvé špenátové listy).
  5. Na toasty poté položte připravená kuřecí prsa a vložte do trouby předem vyhřáte na 190 stupňů na cca půl hodiny.
  6. Těsně před koncem prsa ještě posypte parmezánem.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Nebudete věřit svým očím! Noemova archa v Holandsku! Vznikla její skutečná replika. Bude využita?