Co si budeme povídat, těstoviny jsou již dlouhá létá tradičním a hluboce zakořeněným pokrmem každé rodiny. Dříve je stačilo jen uvařit a dát si je s kečupem. Dnes jsou však používány jako jedna ze složek lahodných pokrmů. S těmi správnými přísadami se těstoviny mohou stát jednou z nejoblíbenějších potravin. A pokud hledáte tip na opravdu chutné jídlo pro Vaši rodinu dnes večer, je tento recept pro Vás jako dělaný!
Reklama
Tento pekáč zapečených těstovin se v dětství často nabízel v mateřských i základních školách. Za ta léta se recept vyvinul v několik variant: s vejci, masem, tvarohem, kusy ovoce, či rozinkami. Dnešní recept bude obsahovat mleté maso!
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
- 300 g těstovin
- 500 g mletého vepřového masa
- 3 ks cibule
- 2 ks rajčat
- 250 g tvrdého sýra
- 4 PL majonézy
- 4 PL rajčatového protlaku
- 200 ml mléka
- 4PL slunečnicového oleje
- petrželku
- sůl a pepř dle chuti
Jak na to?
- Nejprve si dejte vařit vodu v hrnci. Ujistěte se, že je osolená a poté dejte obvyklým způsobem vařit těstoviny.
- Jakmile budou těstoviny hotové, sceďte je a nechte vychladnout.
- Poté očistěte jednu cibuli a společně se zbytkem zeleniny nadrobno nakrájejte, případně rozmixujte. Poté osolte a opepřete dle chuti.
- Na pánvi si následně rozehřejte slunečnicový olej a zeleninovou směs zlehka orestujte.
- Teď přichází na řadu omáčka na těstoviny, kterou vytvoříte smícháním majonézy, mléka a rajčatového protlaku.
- [hana-code-insert name=’Dole‘ /]Poté si vymažte pekáč na jehož dno naskládejte nakrájenou cibuli, poté mleté maso, na to zeleninovou směs, nastrouhaný tvrdý sýr a uvařené těstoviny. Na závěr vše zalijte připravenou omáčkou a posypte zbytkem sýra.
- Péct byste měli v předem vyhřáté troubě na 180°C necelou hodinu (cca 50 min.).
Dobrou chuť přejeme!
Reklama