Trápí vás póry na vašem obličeji? S tímto jednoduchým trikem se jich rychle a účinně zbavíte!

Bohužel skoro každý a hlavně dívky mají problém s pletí. Krásná pleť bez pórů a pupínků je někdy pouhým snem, a tak se spousty lidí snaží hledat pomoc u chemickýc přípravků v lékárnách. Ucpané póry jsou překážkou při budování dokonale vypadající pleti. Ucpané póry, jinak známé jako černé tečky, jsou noční můrou spousty dívek. Tento článek vám ale ukáže, jak s nimi zatočit a zminimalizovat tak jejich výskyt na obličeji.

Výsledek obrázku pro dots on nose

Póry se ucpávají, pokud je vaše pokožka vystavena vlhkému prostředí, prachu, horku ( hodně se potí ) a změnám teploty. Nečistoty ze vzduchu se tak dostanou do otevřených roztáhnutých pórů a začínají zde oxidovat. To se pak začínají vytvářet dobře známé a nechtěné černé tečky. Dalším důvodu výskytu a tvorby těchto černých teček je i nadměrné množství kožníhu mazu, který vzniký v okolí vlasů.

Čtěte také: Postříkejte své nohy touto olejovou směsí těsně před spánkem a sledujte, co se stane!

Spousty lidí si myslí, že se černých teček zbaví tím, že je budou vytlačovat nebo vythávat pinzetou. Ostatní zas chodí na známé a velice drahé kosmetiky. Dnes vám ale proto ukážeme, je jsou i jednodušší triky, nebolestivé a o hodně levnější a zároveň velice účinné. Zbavte se tak pórů, zarudlé pokožky a jejího podráždění a buďte zase krásní.[hana-code-insert name=’google‘ /]

Ingredience:

1 čajovou lžičku kuchyňské soli
2 čajové lžičky mentolové (mátové) zubní pasty
2 až 3 kostky ledu
1 lžičku na míchání
1 malou misku

Postup:

Nejprve si najdeme misku, do které vložíme sůl a zubní pastu. Tyto dvě ingredience dostatečně smícháme. Směs, která vznika si naneseme na obličej, nebo alespoň na místa, která chcete zbavit černých teček.

Směs nechte na obličeji alespoň 5 minut působit. Na pastu pak naneseme trošku vody a krouživými pohyby masírujeme postížená místa. Po ukončení masáže masku smyjte vlažnou vodou.

Související obrázek

Teď už vezmete jen kostky ledu a pár vteřin s nimi přejíždíte přes místa, kde maska byla nanesena. Po ukončení stačí tvář už jen očistit.

Sůl v kombinaci se zubní pastou tvoří antibakteriální účinky a hydratuje vaši pleť. Odstaní všechny nečistoty a to hlavně odumřelé kožní buňky, které tak někdy brání prodišnosti pleti a je přímo rájem pro bakterie. Mentol nebo máta otevírá póry, tudíž se do ní směs dobře dostane a lépe vyčistí.[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Celý proces masírování dělejte jemně, aby vám nezrudla pokožka. Tento trik je lepší, než vytlačování černých teček nehty. Pleť je sice maličko zarudlá, ale po chvíli zmizí.