Famózní slaninovo-sýrové rolky, které ulahodí každému oku i sebevíc mlsnějšímu jazýčku. Dokonalá jednohubka pro Vaši návštěvu!

Váš kuchařský úm je pravděpodobně již naplněný recepty na širokou škálu občerstvení: pita chléb a zelenina, ve strouhanech a bez, dietní a s masem, tradiční a zámořské. Volba spočívá na jedné, nebo více variantách v závislosti na motivu a preferencí hostů, kteří se shromáždí na dané akci. Ale dnes jsme se rozhodli Vám nabídnout další možnost, kterou můžete vždy překvapit.

Jedná se o pikantní doplněk k zeleninovému salátu a originální občerstvení současně. Nemyslete si, že Vám vaření nezabere moc času, ale na stole bude tento předkrm vypadat velmi zajímavě!

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 300 g slaniny
  • 500 g tvarohu
  • 2 PL pšeničné mouky
  • 2 vejce.
  • kopr
  • 2 stroužky česneku
  • cukr na chuť
  • sůl dle chuti
  • tvrdý sýr

Jak na to?

  1. Nejprve si smíchejte v hlubší misce tvaroh, pšeničnou mouka a vejce.
  2. Následně si najemno nasekejte spoustu kopru a prolisujte česnek.
  3. Do směsi ještě přidejte nastrouhaný tvrdý sýr, sůl a cukr. Důkladně promíchejte všechny ingredience v nádobě.
  4. Z hotové směsi si vytvarujte kuličky, které následně obalte ve 2 proužkách slaniny.
  5. [hana-code-insert name=’Dole‘ /]Do náplně můžete přidat své oblíbené koření, díky čemuž můžete vytvořit více variant, některé klidně ostřejší.
  6. Ná závěr stačí kuličky ve slanině osmažit na rozpálené pánvi a podávat.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Už nikdy v obchodě a kuchyni nenarazíte na zastaralé či zkažené vejce. Stačí jeden jednoduchý trik