Možná jsem trochu zvláštní, ale tyto úžasné zeleninové placičky zkrátka miluji. Pokud je v ledničce nějaká uvařená brokolice, nejspíš tam taky zůstane, neboť ji nebudu jíst. Ale jakmile z této brokolice vytvoří někdo tyto famózní placičky, nemůžu se jich nasytit.
Reklama
Jedná se o skvělý způsob, jak využít zbylou zeleninu. Brokolice tvoří základ tohoto receptu, ale pokud máte nějakou jinou podobnou zeleninu, kterou chcete použít, můžete ji použít místo brokolice nebo společně s ní. Někteří např. milují květák.
Co budete potřebovat?
- 1 střední cuketou
- 1 střední brokolici
- 2 ČL olivového oleje
- ½ malé cibule
- 1 malý prolisovaný stroužek česneku
- 2 velké vejce
- ¼ šálku vařené quinoy, nebo prosa
- 1 PL hnědé rýžové mouky
- 1 PL tapiokového škrobu
- 1/4 ČL soli
- citrónovou šťávu
- černý pepř
- olivový nebo kokosový olej na smažení
Volitelné doplňky:
- ½ šálku jalapeno papriček
- ¼ šálku sýra (parmazánu nebo čedaru)
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Přiveďte do varu střední nádobu s vodou. Zatímco čekáte na ohřátí vody, nakrájejte brokolici na malé květy. Jakmile je voda vroucí, přidejte brokolici a blanšírujte ji po dobu 3 minut, poté přeceďte.
- Umístěte malou sauté pánev na středně vysokou teplotu, přidejte 2 lžíce olivového oleje a jakmile je pánev rozpálená, přidejte cibuli. Smažte cca 3 minuty, do měkka. Přidejte česnek a za stálého míchání ještě 30 sekund smažte.
- Vše následně přeneste do kuchyňského robotu. Zde přidejte vejce, brokolici, vařenou quinou, rýžovou mouku, škrob, citrónovou šťávu, sůl a pepř. Směs by měla být důkladně rozmixovaná, ale brokolice nemusí být úplně najemno.
- Do větší misky si poté nastrohejte cuketu, kterou smíchejte společně se směsí brokolice.
- Na rozpálené pánvi si poté vytvořte placičky, které opečte z obou stran. Smažit byste měli cca 2-3 minuty z každé strany.
- Po usmažení doporučujeme placičky vyskládát na papírovou utěrku, aby se vsákla přebytečná mastnota.
- Doporučujeme si vytvořit lehký dip, např. ze zakysané smetany dochucené koriandrem. Skvělá záležitost!
Dobrou chuť přejeme!
Reklama