To, že jsou citróny výbornou potravinou už víme. Nejen, že fungují jako výborné dochucovadlo do jídel a pokrmů, ale také mají velký přínos pro naše zdraví. Flanoidy v džusu obsahují antioxidanty, a proto jsou citróny výborné při léčbě mnoha nemocí.
Pokud budete odšťavňovat citróny, získáte sice výhody, které v sobě citrón ukrývá, ale nedostanete z něj maximum. Proto se doporučuje, aby se zmrazili. Tento článek je právě o této metodě, která je skvělá pro vaše tělo.
Citrónová kůra obsahuje spoustu skvělých věcí. SLoučininy, které se právě v kůře nachází mají za úkol posilovat imunitní systém, normalizovat cholesterol a napomáhá zabránit vzniku rakoviny. Kůry z citrusů poskytují silný účinek a říká se, že zabraňnuje bakteriálním infekcím. To má velký význam při odstraňováné vnitřních parazitů a červů. Jak dobře víte, tak citróny se používají při detoxikaci těla a je jedno, zda je použijete v limonádě, v čaji nebo v jídle.[hana-code-insert name=’google‘ /]
Výhody
Prevence rakoviny
Snížení rizika mrtvičky
Léčby zánětů
Odolnost imunitního systému
Prevence symptomů astamu
Vyčistí játra
Léčí dokonce stres a deprese
Citróny jsou známé pro velký obsah vitaminu C, který je většinou obsažený ve šťávě. Podle nového výzkumu se však ukázalo, že i kůra poskytuje skvělé živiny. Další výhodou citrónů je to, že se jedná o přírodní potravinu a nemusíte do sebe tedy „cpát“ chemické léky. Posiluje zdravé tělní buňky a ničí ty rakovinotvorné.
Postup:
Vezměte cintróny, umyjte je a důkladně je dezinfikujte, a to pomocí jablečného octa nebo sody. Pak je opláchněte a vysušte pomocí utěrky. Vložte do mrazáku a přes noc v něm nechte. Jakmile budou citróny dobře zmrzlé, tak nastrouhejte celý citrón, včetně kůry i semínek.
Nyní vezměte plastovou formičku na led, a do důlků citrón vložte. Takto budete mít citrón vždy po ruce a neuniknou z něj žádné blahodárné živiny.
Přidávejte do salátů, polévek, těstovin, domácí zmrzliny, nebo do šťávy, džusu, čaje.