Má k Vám o víkendu přijít návštěva a Vy už jste vyčerpali všechny nápady na jednohubky? Pak se určitě podívejte na tento úžasný recept na Rýžovo-sýrové arancini! Nezapomenutelný chuťový zážitek!

Buďme upřímní, sýr může změnit téměř jakékoliv jídlo ve speciální a chutné. Dokonce ho často používáme k tomu, aby některé potraviny více chutnaly našim rozmlsaným ratolestem.

Reklama

Proto jsme se rozhodli podělit se s Vámi o tento báječný sýrový pokrm, který je naprosto neodolatelný jak pro děti, tak pro dospělé. Pro speciální a výjimečné akce jako dělaný!

Rýžovo-sýrové arancini

Co budete potřebovat?

  • 400 g sushi rýže
  • 50 g mozzarelly (tvrdé)
  • 1 vejce
  • 50 g strouhanky
  • 300 ml oleje na smažení

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

Reklama
  1. Nejprve si mozzarellu nakrájejte na malé kostičky.
  2. Následně si rozklepněte vejce do misky.
  3. Vezměte si trochu uvařené sushi rýže a vytvořte s ní v ruce placičku do jejíhož středu položte sýr. Poté zbytkem rýže zadělejte sýr a vytvořte kuličku. Bude to snadné, protože sushi rýže je poměrně lepivá.
  4. Následně si vyložte vytvořené kuličky na pracovní desku.
  5. Ohřejte si olej v pánvi a myslete při tom na to, že by měl olej pokrýt polovinu každé kuličky.
  6. Než se Vám olej rozehřeje, obalte kuličky ve vyšlehaných vejcích a následně ve strouhance.
  7. Pak je okamžitě vložte do oleje a smažte cca 1 minutu z každé strany.
  8. Na závěr umístěte kuličky na papírové utěrky, do kterých se vsákne přebytečný tuk.
  9. Doporučujeme podávat s dipem ze zakysané smetany, či omáčkou Marinari.

Dobrou chuť přejeme!

 

Reklama